Un curier din Maramureș a fugit cu toți banii încasați de Black Friday. A apucat să cheltuie doar 800 din cei 150.000 de lei furați

Data publicării:
barbat cara o cutie
Credit foto: Guliver/Getty Images

Un tânăr din Satu Mare, care lucra pentru o firmă de curierat din Maramureș, a fugit cu toți banii încasați de Black Friday. Luni, curierul a distribuit colete în zona Sighetu Marmației, doar că la finalul programului a "uitat" să predea încasările, mai exact 150.000 de lei. După ce a văzut că nu poate da de urma lui, spre seară, șeful lui a mers la Poliție și l-a reclamat, scrie vasiledale.ro.

Tânărul de 21 de ani, originar din Viile Apei (județul Satu Mare), era angajat pe o autoutilitară ca distribuitor colete pentru o firmă de curierat din Maramureș. Luni seara, la finalul programului, curierul a "uitat" să mai treacă pe la sediul firmei pentru a preda încasările. Fiind vorba despre o sumă mare de bani, echivalentul a 30.000 de euro, șeful său a mers direct la Poliție.

"La sediul Poliției Municipiului Baia Mare s-a prezentat un bărbat în vârstă de 36 de ani din municipiu, administrator al unei societăți comerciale, pentru a sesiza faptul că un tânăr în vârstă de 21 de ani din Viile Apei, ar fi colectat de la mai mulți colaboratori ai firmei, care desfășoară activități de curierat, sumele încasate de aceștia, de aproximativ 150.000 de lei, și nu a predat suma respectivă conform înțelegerii verbale existente între acesta și reclamant", a transmis IPJ Maramureș pentru sursa citată.

Imediat, poliţiştii de la investigaţii criminale au mers la domiciliului băiatului din Viile Apei. Nici tânărul și nici mama lui nu au fost de găsit. Abia marți dimineață, femeia i-a lăsat pe polițiști în locuință.

"Aceasta ar fi declarat că a dormit și nu a auzit nimic în cursul nopții. Totodată, femeia ar fi spus că nu știe unde se află fiul ei", spun reprezentanții Poliției.

Tânărul a fost prins, în cursul zilei de marți, exact în momentul în care mergea spre casă. Deși, inițial, le-ar fi spus anchetatorilor că banii ar fi rămas în mașina firmei, spre seara, după ore întregi de audieri, tânărul a cedat în fața anchetatorilor. Și-a recunoscut fapta și a spus că apucase să cheltuie 800 de lei din totalul de 150.000 de lei.

Pe numele curierului a fost deschis dosar penal pentru abuz de încredere. Suspectul va fi cercetat în stare de libertate, mai scrie sursa citată.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri