Bărbat din Ilfov internat la Psihiatrie după ce și-a înhămat calul la căruță apoi i-a dat foc

Data publicării:
caruta trasa de cal cu carutas
Un bărbat și-a înhămat calul la căruță apoi i-a dat foc FOTO: Agerpres

Un bărbat din comuna Afumați a încărcat căruța cu materiale combustibile, a înhămat calul și a apoi a dat foc atelajului. Incidentul a fost anunțat la 112, iar calul a fost salvat. Animalul primește îngrijiri medicale, iar piromanul a fost internat într-o secție de psihiatrie.

Incidentul s-a produs marți în comuna Afumați din județul Ilfov. La fața locului s-au deplasat pompieri, polițiștii din cadrul Biroului Protecția Animalelor Ilfov, un criminalist și un medic veterinar. Aceștia au contatat faptul că animalul incediat avea leziuni și plăgi deschise de arsură pe o suprafață de 30-40% din corp.

Calul era în șoc post-traumatic și i-au fost acordate îngrijiri medicale de specialitate. Lângă căruță a fost găsit și un câine de talie mare, din rasa metis de ciobănesc carpatin, care se afla în stare de inaniție, fiind înfometat de către proprietar.

Ambele animale au fost transportate în adăposturi specializate. Bărbatul a fost dus de polițiști la un spital de boli neuropsihice din Ilfov. În cazul lui, polițiștii fac cercetări pentru schinghiuirea animalelor și distrugere prin incediere.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri