Bărbat din Satu Mare condamnat la închisoare pentru furt. Vindea motorina firmei direct de la pompă, la preț redus

Data actualizării: Data publicării:
canistra motorina benzina peco
Credit foto: Guliver/Getty Images

Un bărbat din Satu Mare a fost condamnat, zilele trecute, la 1 an și 5 luni de închisoare pentru delapidare, după ce a fost prins că a furat peste 9.000 de litri de motorină de la firma la care lucra. Șoferul umplea canistrele clienților direct la pompă și vindea combustibilul la preț redus, scrie Portal SM.

Bărbatul lucra pentru o firmă din Satu Mare și trebuia să transporte marfă spre Mateszalka, Budapesta, Miskolţ și Nyiregyhaza din Ungaria, precum şi la Bucureşti.

Șoferul, scrie sursa citată, își formase o mică rețea de clienți, cu care se întâlnea în stațiile peco. Le umplea canistrele direct de la pompă, după care plătea combustibilul cu cardul firmei la care lucra.

Potrivit datelor de la dosar, în decurs de doi ani, până să fie prins, ar fi umplut ilegal sute de canistre cu motorină, adică 9.056 litri, în valoare de peste 52.000 de lei.

În faţa instanţei, şoferul a recunoscut parțial acuzațiile. El le-a spus judecătorilor că oferea ocazional spre vânzare, cu sume cuprinse între 3,50 lei – 4,00 lei/litru, diferite cantități de combustibil, între 60-70 litri/client. Anul trecut, bărbatul a achitat 15.000 de lei firmei, reprezentând o parte din prejudiciul cauzat.

Zilele trecute, șoferul și-a aflat și pedeapsa finală:  1 an și 5 luni închisoare cu suspendare pentru delapidare și plata sumei de 38.470 lei, cu titlul de daune materiale.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri