Un deputat cere ca avioanele să ocolească Clujul

Data actualizării: Data publicării:
Deputatul Adrian Dohotaru

Deputatul Adrian Dohotaru cere ministrului Transporturilor și ROMATSA ca avioanele să ocolească Clujul. Motivul: poluează fonic și există riscul ca un avion să se defecteze deasupra orașului.

Adrian Dohotaru spune că zgomotul avioanelor care trec pe deasupra Clujului îl trezește din somn la 5 dimineața. Deputatul susține că a primit mai multe plângeri din partea clujenilor care locuiesc în cartierele din estul orașului. Și cere ca avioanele să ocolească Clujul cu aproximativ 30-40 de kilometri.

Adrian Dohotaru: „Există poluare fonică, poluare cu kerosen, pot să aibă loc accidente, Doamne fereşte!, pentru că, statistic vorbind, cele mai multe accidente au loc la aterizare şi la decolare. Ăsta este motivul pentru care avioanele trebuie să ocolească oraşul cu vreo 30-40 km.

Ce am văzut în majoritatea oraşelor, avioanele nu tranzitează oraşul aşa cum se întâmplă la Cluj. Inclusiv eu le aud din pat la 5-6 dimineaţa. În continuare o să fie probleme. Dacă se modifică culoarul de zbor, o să fie afectaţi alţi oameni din comune. Dar acolo sunt câteva mii de oameni, nu sute de mii ca în cazul Clujului”.

Adrian Dohotaru este cunoscut drept un activist de mediu. Pentru a atrage atenția asupra risipei alimentare a mâncat, în trecut, sărățele din coșurile de gunoi din Parlament și a băut apă de la chiuvetă.

Redactare G. Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri