BNR a cotat gramul de aur la 152 de lei

Data publicării:
aur mediafax

Cotaţia unciei de aur a scăzut luni cu peste116 dolari (7,7%), continuând declinul puternic de la sfârşitul săptămânii trecute,

Preţul aurului a scăzut în contextul în care există nformaţii că Cipru ar fi convenit în acordul cu zona euro să vândă aur din rezervele băncii centrale pentru a obţine fondurile necesare restructurării băncilor.

Piaţa metalelor a fost afectată puternic şi de publicarea unor date sub aşteptări privind economia Chinei, unul dintre cei mai mari importatori de materii prime, potrivit MarketWatch. Preţul cuprului a pierdut 2%, iar cotaţia petrolului a scăzut, de asemenea.

Contractele pentru aur cu livrare în iunie au recuperat o parte din pierderi şi se tranzacţionau în scădere cu 7,43%, la 1.389,9 dolari pe uncie, după ce au atins un declin maxim de 7,75% pe parcursul zilei, respectiv 160,4 dolari, la 1.385 dolari pe uncie. Săptămâna trecută aurul a pierdut 4,7%, cu o scădere de 4,1% vineri.

Traderii şi analiştii au invocat mai multe motive pentru declinul aurului din ultimele zile.

Încrederea a fost afectată de mai multe tăieri ale preţurilor ţintă pentru aur de către mari grupuri bancare, precum şi de retragerea unor investitori de pe produse financiare legate de aur.

Tot pe piaţa metalelor, cotaţia argintului a coborât cu 9,5%, la 23,82 dolari pe uncie, după un declin de 3,3% săptămâna trecută.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri