Flota Tarom va fi asigurată fără organizarea unei noi licitaţii

Data publicării:
tarom mediafax

Potrivit Mediafax, înainte de anunţul făcut de premier la B1 TVConsiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a suspendat licitaţia organizată de Tarom pentru a-şi asigura flota, după ce actualul asigurator a depus o contestaţie.

Adoptăm în Guvern o Ordonanţă de Urgenţă ca să scot Tarom de la procedura prevăzută de Ordonanţa de Guvern numărul 34 pentru că Tarom, aşa cum face în fiecare an, trebuie să îşi asigure aeronavele, ca să poată să zboare cu ele. Au făcut procedura, au vrut să semneze contractul cu o firmă, nu ştiu care, după care o altă firmă, evident Astra - a domnului Adamescu sau cum îl cheamă -, s-a dus la şmecherii de la CNSC care au spus "Nu, dom'le, se suspendă până nu câştigă ăsta" şi ne trezim săptămâna viitoare că aeronavele Tarom trebuie să stea la sol şi nu mai zboară”, a spus premierul.

Ordonanţa 34 la care face referire premierul Victor Ponta a fost adoptată în aprilie 2006 şi priveşte atribuirea contractelor de achiziţie publică. Cu o flotă de 24 de aeronave, Tarom este cel mai mare client local în domeniul asigurărilor de mijloace de transport aerian.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri