Guvernul vrea mai mulți bani la buget. V. Ponta: Ce să mai punem alte taxe dacă nici pe astea nu le putem încasa

Data publicării:
ponta guvern gov-25.ro

Confruntaţi cu perspectiva unor încasări scăzute la buget, guvernanţii caută soluţii. Una ar fi schimbarea modului de calcul pentru accize. De anul viitor, acestea ar putea varia în funcţie de rata inflaţiei, nu de cursul de schimb euro-leu, cum este cazul acum.

Măsura a fost anunţată iniţial de ministrul Bugetului, Liviu Voinea. Şeful Guvernului deocamdată se fereşte să dea mai multe detalii.

Doar Chiţoiu vă poate da detalii despre politică fiscală. Ministrul Bugetului administrează câţi bani are şi îi împarte, dar mai mult decât are. Cea mai importantă creştere a veniturilor era bazată pe combaterea evaziunii fiscale. Din păcate, decizia CCR e în sprijinul evaziunii fiscale şi trebuie să recalculăm toate calculele”, a declarat Victor Ponta, premierul României.

Conform agenţiei Mediafax, Guvernul ar fi pus ochii şi pe cei care deţin locuri de parcare sau piscine, amenajări pentru care statul nu încasează acum impozite. Fondul Monetar Internaţional a cerut lărgirea bazei de impozitare din România, iar acestea ar fi fost primele soluţii oferite de executiv. Premierul însă neagă că ar plănui noi biruri.

Nu se pregăteşte nicio nouă taxă. Ce să mai punem alte taxe dacă nici pe astea nu le putem încasa”, a întrebat retoric Victor Ponta.

Impozitarea piscinelor a fost vehiculată şi în urmă cu un an, însă pînă la urmă iniţiativa a fost abandonată.

Sistemul de impozitare a proprietăţii a fost modificat de mai multe ori în ultimii ani, însă veniturile din această sursă au rămas la un nivel redus. Mai puţin de 1 la sută din Produsul Intern Brut al României este constituit din taxele pe proprietate. În Polonia, însă, nivelul depăşeşte un procent, în timp ce media europeană atinge 3 la sută.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri