Scandalul aflatoxinei. Peste trei milioane de litri de lapte ajung zilnic la gunoi

Data publicării:
20032013 20lapte-55876

Ferma de 30 de vaci a lui Cristian Lungu era considerată până de curând una dintre cele mai profitabile dintre micile afaceri de profil din România. Lucrurile s-au schimbat însă odată cu scandalul laptelui contaminat cu aflatoxină.

`Vindeam laptele prin automate, cu 3,5 lei. Acum arunc laptele și, nevânzând 30% din cantitatea de lapte produsă, vă dați seama că sunt într-o situație disperată”, a declarat Cristian Lungu, preşedintele Furnizorilor de Lapte la Dozatoare.

El nu este însă singurul care pierde din cauza scăderii cererii de lapte în România. Cei mai mulţi fermieri care în ultimii ani reuşiseră să-şi găsească clienţi în rândul fabricilor de lapte au de suferit. Iar pierderile nu mai pot fi recuperate.

Rezultatele oficiale ale analizelor de lapte vor fi anunţate mâine, la două săptămâni de la apariţia primelor suspiciuni privind laptele contaminat cu aflatoxină. Până acum sunt trei ferme, doi procesatori şi două centre de colectare asupra cărora planează suspiciuni. În plus, 32 de dozatoare de lapte din cele peste 335 din toată ţara au fost închise.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri