Situaţia de la Mechel. La Oţelu Roşu se fac disponibilizări, la Buzău se reia producţia

Data publicării:
vlcsnap-2013-04-02-15h09m07s59

Unii protestează că nu au de lucru, alții se pregătesc să muncească. Asta se întâmplă în două foste combinate Mechel, deținute acum de Nikarom. Este vorba despre Oțelu Roșu și Ducteel Steel Buzău. Peste 400 de angajați de la Oțelu Roșu au primit hârtiile de concediere, în timp ce la Buzău se va relua activitatea într-una dintre secții.

Angajaţii Mechel Oţelu Roşu, aflaţi în a doua săptămână de proteste, şi-au stăpânit cu greu furia la adresa conducerii, când au aflat că trebuie să stea la rând ca să îşi ridice preavizele. Oamenii spun că ce se întâmplă în aceste zile va duce la o criza sociala fără precedent în zonă. Ei vor intra in şomaj de la 1 mai. 

„Am fost informat clar că cele trei salarii şi le vor primi, dar vor vedea în perioada imediat următoare, la întocmirea bugetului, dacă debitoarea dispune de aceşti bani, sau dacă banii vor fi aduşi din fondul de garantare”, a declarat liderul de sindicat Victor Sabău.

În total, vor fi concediaţi 430 de angajaţi. Alţi 100, dar de la firme care aveau relaţii comerciale cu Oţelu Roşu, vor rămâne fără loc de muncă pentru că nu vor mai avea de lucru.

În schimb, la Buzău, după săptămâni bune de întrerupere a activităţii, secţia Laminorul funcţionează din nou. Cei 300 de angajaţi ai Ductil Steel, care erau în şomaj tehnic, au primit cu bucurie vestea, dar se tem pentru viitorul lor.

Ductil Steel Buzău a intrat în insolvenţă la jumătatea lunii martie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri