Video Statul face concurență păstrăvăriilor private. Ocolul Silvic din România care produce și vinde 25 de tone de pește pe an

Data publicării:
pastravi la cuptor
Credit foto: Guliver/Getty Images

Statul face concurență păstrăvăriilor private. Ocolul Silvic Firiza, din județul Maramureș, produce 25 de tone de pește pe an și vinde tot. Este una dintre diviziile Romsilva care reușește să aibă profit. Păstrăvul viu se vinde cu 36 de lei kilogramul, în timp ce pentru cel afumat clienții plătesc 65 de lei/kilogram. 

0 seconds of 0 secondsVolume 90%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
Scurtături Tastatură
Shortcuts Open/Close/ or ?
Redare/PauzăSpațiu
Mărește Volumul
Micșorează Volumul
Caută înainte
Caută înapoi
Subtitrare Pornită/Oprităc
Ecran complet/Ieși din modul Ecran completf
Suprimare Sunet/Activare Sunetm
Decrease Caption Size-
Increase Caption Size+ or =
Caută %0-9
00:00
00:00
00:00
 

„Scoatem aproximativ 25-30 de kilograme pe zi și se comercializează la piața Izvoare din Baia Mare”, spun reprezentanții Ocolului Silvic Firiza.

Oamenii se mândresc cu munca lor, iar păstrăvii de la Ocol sunt cunoscuți nu doar pentru calitate, ci și pentru prețul mai mic față de cel din păstrăvăriile private.

Marcel Cosma, inginer Ocolul Silvic Firiza: Aici se muncește 24 de ore din 24, fie vară, fie iarnă. Nu este o muncă ușoară, este o muncă dedicată oamenilor cu pasiune, specialiștilor, acei oameni pe care noi îi numim păstrăvari.

„Păstrăv proaspăt viu, păstrăv eviscerat și păstrăv afumat. Păstrăvul afumat e 65 de lei kilogramul, păstrăvul eviscerat - 39 de lei kg, iar păstrăvul viu - 36 de lei. Cel afumat și eviscerat doar la comandă”, spune Marcel Cosma.

Păstrăvăria are cea mai mare cerere în perioada Sărbătorilor, dar oamenii vin în fiecare zi să ia pește.

Vânzător: Câte bucăți doriți?
Client: Două bucăți.

Client: Sigur e mai proaspăt. Cel puțin o dată pe săptămână cumpăr.

Client: Acum am venit prima dată, un vecin m-a trimis. A zis ca-i foarte bun și să vin să iau niște pește. Deci e foarte ok prețul.

Păstrăvăria de la Ocolul Silvic Firiza funcționeză de 35 de ani și produce 25 de tone de păstrav pe an.

reporter/operator: Sebastian Codrean

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul pustiu cu peste 700 de castele, lăsat în paragină. De la lux la ruină, așezarea mega...
Digi FM
Lecția de viață oferită de o pensionară din Neamț care a susținut Bacalaureatul la 75 de ani: „Să nu-ți fie...
Pro FM
Brian May și soția sa, uluiți de vestea că Freddie Mercury ar fi avut un copil: „Știai despre asta? Dacă are...
Film Now
Marion Cotillard s-a despărțit de iubit, după 18 ani de relație și doi copii. Guillaume Canet a fost...
Adevarul
Furtuni în România. Tânăr ucis de trăsnet. În București, zborurile au fost deviate: „Pilotul ne-a arătat țara”
Newsweek
Ministrul muncii anunță creșteri uriașe de pensii pentru sute de mii de pensionari. Când dă banii?
Digi FM
Jessie J, un nou mesaj după ce a fost operată de cancer: „Nu a dispărut încă. Lupta cu cancerul nu e atât de...
Digi World
Un bărbat a mâncat 150 de ouă, în doar cinci zile: „E o nebunie, corpul meu s-a subțiat considerabil”...
Digi Animal World
Momentul când un șoim atacă o vulpe pe o plajă din din California. Imaginile sunt virale
Film Now
Scarlett Johansson explică săruturile virale cu Jonathan Bailey: "E un tip adorabil, ce pot să spun?"
UTV
Dorian Popa și-a cerut iubita în căsătorie. Andreea a fost surprinsă cu un inel spectaculos pe deget