Transportatorii nu renunță la protest

Data actualizării: Data publicării:
transportatori

Federația Operatorilor Români de Transport (FORT) a anunțat că nu renunță la proteste. Joi, între orele 09.00 și 15.00, FORT va organiza proteste la nivel național. Din federație fac parte 1.500 de companii de transport.

Transportatorii au spus că nu renunță încă la protest deoarece vor mai întâi să vadă cum va arăta documentul adoptat, miercuri, în Guvern. 

De asemenea, transportatorii spun că directorul ASF nu a explicat foarte clar cum va transpune în ordonanța de urgență a Guvernului în măsuri clare. 

Președintele de onoare al FORT, Augustin Hagiu, a spus că în București și în alte orașe din țară speră că mâine vor ieși zeci de mii de mașini în stradă. 

„Există riscul ca tarifele la camioane după înghețare să ajungă la 18.500 de lei, noi solicităm ca tarifele să fie raportate la ceea ce a fost prezent în raport, pentru toate categoriile de vehicule. Azi, ASF la ședința din Parlament nu a venit cu o soluție tehnică raportată la aceste noi modificări ale ordonanței pe care noi încă nu am văzut-o. Dacă unii au renunțat la proteste nu înseamnă că putem renunța toți la proteste în contextul în care nu avem nimic palpabil și există riscul să trecem în mai rău. Noi ne dorim să avem clar o poziție asumată și din partea ASF și a Guvernului că aceste tarife vor fi cele normale pentru toate categoriile de vehicule. La ora 5.00 este intrarea în București, între 09.00-15.00 protestăm în Piața Victoriei și alte 20 de orașe. Acum nu avem un material concret, nu avem asumat tariful, nu avem nimic, nu putem să ne bazăm pe nimic și să demobilizăm transportatorii”, a spus Augustin Hagiu.

Reprezentanții transportatorilor discutat, miercuri, cu reprezentanții Guvernului și ai Consiliului Concurenței.

Inițial, în urma discuțiilor, transportatorii au anunțat că protestul programat pentru joi ar putea fi amânat și că tarifele la RCA vor fi înghețate șase luni, nu doar pentru transportatori, ci pentru toți posesorii de autovehicule.

Ulterior, premierul Dacian Cioloș a confirmat că tarifele RCA vor fi înghețate timp de șase luni, la un preț de referință care va fi anunțat în cel mult 30 de zile. 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri