Ministrul Transporturilor anunță că tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova-Piteşti este aproape gata: Calvarul traficului se va încheia

Data actualizării: Data publicării:
santier in lucru al drumului express craiova pitesti
Tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova-Piteşti s-ar putea finaliza în acest an. Foto: Facebook/Cătălin Drulă

Stadiul fizic al lucrărilor la Tronsonul 2 din Drumul Expres Craiova - Piteşti este de 75% şi sunt toate şansele ca acest segment să fie finalizat în 2021, a afirmat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, în timpul vizitei pe care a efectuat-o pe şantierul acestui obiectiv.

"Am vrut să mă asigur că suntem în linie dreaptă pentru respectarea promisiunii că vom finaliza Tronsonul 2, anul acesta. Tronsonul 2 este vital pentru ocolirea oraşelor Slatina şi Balş. În prezent, zeci de mii de şoferi pierd ore în trafic în fiecare săptămână pentru traversarea celor două localităţi. Acest calvar se va încheia când deschidem Tronsonul 2", a spus Drulă.

Citește și: GALERIE FOTO Imagini în premieră cu drumul expres care ajunge direct în vama cu Bulgaria. "Scăpăm de acea rușine, era ca pe Marte"

Ministrul a constatat faptul că stadiul fizic al lucrărilor este de 75% şi că mobilizarea constructorului înseamnă circa 1.400 de lucrători şi 380 utilaje pe şantierul în lucru, se arată în postarea făcută pe pagina de Facebook a Ministerului Transporturilor și Infrastructurii. 

Valoarea contractului pentru construcţia tronsonului 2 Balş - Slatina (km 17+700 - 57+550) din cadrul Drumului expres Craiova - Piteşti se ridică la 1,454 miliarde lei, fără TVA.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În urmă cu două luni, ministrul Cătălin Drulă făcea precizări despre acest proiect, de care spunea că este foarte mândru.

"Un proiect de care sunt mândru, la intrarea dinspre Bulgaria la Vama Giurgiu, un drum expres de 6 km care ocolește Giurgiu și ne scoate pe DN5. Un drum cu 4 benzi realizat din beton. Soluția din beton a dat greș în anii 90, însă acum este altă tehnologie. Lucrează o firmă austriacă care a mai lucrat în România pentru piste de aeroport din beton. Scăpăm de acea rușine când ieșim din vamă. Era ca pe Marte", spunea ministrul Transporturilor la emisiunea "Omul potrivit", de la DigiFM, în 23 februarie.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri