A apărut prima fotografie a Regelui Charles III alături de cu Regina consoartă și de Prinţul şi Prinţesa de Wales

Data actualizării: Data publicării:
charles al III-lea și regina consoarta camilla in parlament
Regele Charles al III-lea și regina consoartă, Camilla, în Parlament. FOTO: Profimedia Images

Palatul Buckingham a publicat, duminică, prima fotografie oficială a Regelui Charles III cu Regina consoartă alături de noul Prinţ şi Prinţesa de Wales, după doliul decretat la moartea Reginei Elisaabeta II-a, care s-a încheiat la 27 septembrie.

Toţi îmbrăcaţi în negru apar în fotografia făcută la palat cu o zi înainte de înmormântarea reginei Elisabeta a II-a, pe 18 septembrie, în timp ce regele şi soţia sa li s-au alăturat William şi Kate pentru o recepţie cu şefii de stat, primi miniştrii şi membri ai familiilor regale din toată lumea.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

După cum relatează Sky News, evenimentul, organizat pentru a aduce un omagiu vieţii şi domniei istorice a suveranei Elisabeta a II-a, a fost prima întâlnire de stat importantă a Regelui Charles III de la moartea mamei sale şi una dintre cele mai mari adunări de lideri şi personalităţi politice pe care palatul le-a găzduit vreodată.

Fotografia a fost făcută de Chris Jackson, un fotograf regal de multă vreme pentru Getty, care a surprins momente memorabile, inclusiv unele dintre cele mai faimoase fotografii de la nunta Prinţului şi Prinţesei de Wales (pe atunci Prinţul William şi Kate Middleton).

În seara de 8 septembrie, Palatul Buckingham a transmis un comunicat prin care anunța moartea Reginei Elisabeta a II-a, după 70 de ani de domnie: „Regina a murit în pace în această seară, la Balmoral”.

În jurul orei 12:30 în aceeaşi zi în, Palatul a publicat un comunicat care spunea că medicii erau îngrijoraţi de starea de sănătate a reginei şi că aceasta va rămâne sub supraveghere medicală. Decesul ei a fost anunţat în mod oficial la ora 18:30. Suverana şi-a îndeplinit ultima sarcină oficială cu doar două zile înainte când a numit-o pe Liz Truss în funcţia de premier.

Regina Elisabeta a II-a, care s-a aflat timp de 70 de ani pe tronul Marii Britanii, suferea de la sfârşitul anului trecut de ceea ce Palatul Buckingham numise „probleme episodice de mobilitate”, obligând-o să se retragă din aproape toate angajamentele ei publice.

Citește și: Regele Charles al III-lea, fotografiat alături de celebra cutie roşie. Imaginea a fost publicată de Palatul Buckingham

 

Editor : M.D.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri