Alertă în Pakistan, cu câteva zile înainte de alegeri. Un alt candidat a fost împușcat mortal în timp ce își făcea campanie electorală

Data actualizării: Data publicării:
Rehan Zeb Khan
Rehan Zeb Khan a fost ucis în timpul unui atac. FOTO: Facebook/ Rehan Zeb Khan

Rehan Zeb Khan, un candidat la alegerile din Pakistan, a fost împușcat mortal miercuri, în timp ce se afla în campanie electorală, transmite CNN.

Rehan Zeb Khan, un candidat independent afiliat partidului Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI), al fostului premier Imran Khan, a fost ucis în timpul unui atac. Mai mulți bărbați înarmați au deschis focul asupra mașinii sale într-o piață din Bajaur, din provincia Khyber Pakhtunkhwa. Alte trei persoane au fost rănite.

ISIS-K a revendicat ulterior atacul.

Este al doilea atac de acest fel în ultimele săptămâni

Este al doilea atac de acest fel. În urmă cu câteva săptămâni, Malik Kaleem Ullah, un candidat independent înscris în cursa pentru a obține un loc în parlamentul local din Khyber Pakhtunkhwa, a fost împușcat mortal pe 10 ianuarie în timp ce își făcea campanie electorală din ușă în ușă, potrivit Reuters.

Atacul armat de miercuri este cel mai recent dintr-o serie de atacuri din întreaga națiune din Asia de Sud care vizează candidați politici și partide înainte de alegerile generale din 8 februarie.

Tot miercuri, reședințele și birourile mai multor candidați din Partidul Popular Pakistanez și biroul electoral al Ligii Musulmane Pakistaneze au fost atacate în provincia Balochistan, fiind rănite cel puțin 15 persoane.

Cel puțin unul dintre atacuri a fost revendicat de Armata de Eliberare a Balucistanului, un grup militant separatist.

În urmă cu o zi, patru persoane au fost ucise și cinci au fost rănite într-o explozie, care a avut loc în timpul unui miting de campanie PTI în orașul Sibi din Balochistan, potrivit PTI. Niciun grup nu a revendicat încă atacul.

Comisia Electorală din Pakistan a convocat o reuniune de urgență a oficialilor din domeniul securității

Ca răspuns la violențe, Comisia Electorală din Pakistan (ECP) a convocat joi o reuniune de urgență a oficialilor din domeniul securității pentru a discuta despre situația „deteriorată” a legii și ordinii în cele două provincii.

Miercuri, armata pakistaneză s-a reunit, de asemenea, pentru o conferință anuală, unde au discutat despre posibila desfășurare a armatei țării pentru a asista comisia electorală în timpul alegerilor generale de săptămâna viitoare.

Comisia electorală a declarat 8 februarie, ziua alegerilor, sărbătoare publică pentru cei 240 de milioane de locuitori ai țării.

Atacul de joi are loc după o săptămână turbulentă în politica pakistaneză, în care fostul prim-ministru Khan a fost condamnat la 14 ani de închisoare pentru corupție.

Acest verdict survine la o zi după condamnarea lui Imran Khan şi a lui Shah Mahmood Qureshi, fost ministru al Afacerilor Externe şi numărul doi în partidul fondat de Khan, la 10 ani de închisoare pentru divulgare de documente clasificate şi cu câteva zile înainte de alegerile legislative şi regionale din 8 februarie, pentru care el era deja ineligibil.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri