Ambasadorul german în China, un apropiat al Angelei Merkel, a murit la doar câteva săptămâni după instalarea la post

Data publicării:
Angela Merkel și Jan Hecker(în stânga imaginii), pe vremea când acesta era consilier de politică externă al cancelarului german, în timpul unui summit din 2018 al liderilor din Turcia, Rusia, Germania și Franța privind situația din Siria.
Angela Merkel și Jan Hecker(în stânga imaginii), pe vremea când acesta era consilier de politică externă al cancelarului german, în timpul unui summit din 2018 al liderilor din Turcia, Rusia, Germania și Franța privind situația din Siria. Sursă foto: Profimedia Images

Ambasadorul german în China, Jan Hecker, a murit brusc la vârsta de 54 de ani, după doar câteva săptămâni de când preluase mandatul, potrivit unui comunicat postat luni pe site-ul Ambasadei germane din China. Anterior preluării funcției de ambasador la Beijing la 24 august, Jan Hecker a ocupat funcția de consilier pe politică externă al cancelarului german Angela Merkel, notează CNN.

Suntem profund întristați și șocați să aflăm de moartea subită a ambasadorului german în China”, a transmis luni purtătorul de cuvânt al Ministerului German de Externe, adăugând că inimile noastre sunt alături de familia sa și de prietenii și colegii săi în acest moment”.

Potrivit informațiilor publice disponibile până la această oră, circumstanțele din jurul morții diplomatului german nu au fost dezvăluite.

Jan Hecker a devenit al 14-lea ambasador german în China la sfârșitul lunii trecute. Înainte de numire, acesta a ocupat funcția de consilier pe probleme de politică externă în cabinetul federal condus de Angela Merkel și a fost, de asemenea, director al Departamentului de politică externă, securitate și politică de dezvoltare în guvernul de la Berlin.

Sunt profund șocat de moartea lui Jan Hecker, a declarat Angela Merkel luni dimineață. „Deplâng pierderea unui consilier foarte apreciat, care avea o umanitate profundă și o expertiză remarcabilă. Mă gândesc la colaborarea noastră cu recunoștință și mă bucur că am lucrat atât de apropiați de-a lungul anilor”, a mai spus cancelarul german, care a transmis condoleanțe familiei. 

La începutul preluării mandatului de diplomat al Berlinului la Beijing, Hecker a declarat că obiectivele sale pentru noua misiune sunt „să contribuie la dezvoltarea pe termen lung și stabilitatea relațiilor dintre Germania și China” și să „consolideze în continuare dialogul și parteneriatul bilateral”.

Potrivit Deutsche Welle, Jan Hecker a fost în trecut și judecător federal, dar și coordonatorul politicii germane privind refugiații. Numirea sa ca ambasador în China a fost văzută ca un demers al cancelarului Merkel de a asigura stabilitatea diplomatică a relațiilor germano-chineze.

Jan Hecker a apărut în public drept „fericit și sănătos” la un eveniment de sărbătorire a artistului german Joseph Beuys, care a avut loc vinerea trecută în locuința sa din Beijing, conform platformei Boursorama. 

Diplomatul Frank Rueckert, adjunct al lui Jan Hecker, îi va prelua sarcinile celui din urmă, după cum relatează Agerpres.

Editor : Marco Badea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Dezvăluiri după ce Simona Halep a abandonat la Trophee Clarins. Ce a pățit înainte de primul tur de la Paris
Digi FM
Câți bani câștigă Ștefan Bănică pentru un spectacol. Onorariul e pe măsura popularității sale
Pro FM
Ce pofte are Hailey Bieber de când este însărcinată: „Nu aveți voie să judecați”
Film Now
Elizabeth Hurley are o siluetă impecabilă la aproape 59 de ani. Imaginile din vacanță au făcut furori pe...
Adevarul
Cum ar arăta Bucureștiul dacă politicienii s-ar ține de promisiunile din campanie
Newsweek
RECALCULARE Care pensionari iau 1.000 lei în plus la pensie, deși s-au pensionat înainte de 60 ani?
Digi FM
Ben Affleck şi Jennifer Lopez locuiesc separat, pe fondul problemelor în căsnicie, susțin surse citate de...
Digi World
Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent
Digi Animal World
Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această...
Film Now
Tom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...