Atac într-o secție de poliție din Pakistan: Cel puțin 10 oameni au murit și alți șase au fost răniți

Data publicării:
politisti in pakistan
Violenţele s-au intensificat în ultimele zile în Pakistan. FOTO: Profimedia Images

Cel puţin 10 angajaţi ai poliţiei au fost ucişi şi alţi şase au fost răniţi, luni, într-un atac al militanţilor asupra unei secţii de poliţie din nord-vestul Pakistanului, relatează Reuters.

Pakistanul a înregistrat o recrudescenţă a atacurilor comise de militanţii islamişti, în special a celor care au vizat personalul de securitate, începând din 2022, când a fost rupt un armistiţiu între talibanii pakistanezi şi guvern.

Atacul de luni a avut loc la ora locală 3 dimineaţa, când militanţii au ţintit mai întâi jandarmii, folosind lunetişti, şi apoi au intrat în secţia de poliţie, au declarat ofiţerii de poliţie din regiunea Draban din Pakistan.

„După ce au intrat în secţia de poliţie, teroriştii au folosit grenade de mână care au provocat mai multe victime în rândul poliţiştilor”, a declarat Malik Anees ul Hassan, adjunctul superintendentului de poliţie din Draban.

Cel puţin 23 de soldaţi au fost ucişi în mod similar în decembrie, când o echipă sinucigaşă formată din şase oameni a intrat cu un camion încărcat cu explozibil într-o tabără militară, instalată într-un complex de poliţie, în nord-vestul Pakistanului.

Violenţele s-au intensificat în ultimele zile şi în Pakistan, în contextul în care această naţiune se pregăteşte de alegerile naţionale care vor avea loc la sfârşitul acestei săptămâni.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri