Avioane RAF vor trece pe deasupra casei lui Tom Moore în ziua în care veteranul devenit faimos pentru gestul său va împlini 100 de ani

Data publicării:
sir tom moore cu ochelari si uniforma cu medalii in piept
„Captain Tom” a devenit simbolul luptei împotriva coronavirusului în Marea Britanie și a fost făcut cavaler de regină. Foto: Twitter

Aniversarea de 100 de ani a veteranului britanic Tom Moore, care a adunat peste 29 de milioane de lire sterline pentru sistemul medical făcând ture de grădină cu cadrul metalic, va fi marcată de o trecere a forțelor aeriene britanice pe deasupra casei unde locuiește, informează BBC.

Tom Moore va împlini 100 de ani joi și zborul RAF vine ca o surpriză, după ce Departamentul de Transport a blocat anterior planul unei companii care restaurează avioane Spitfire de a survola casa veteranului cu ocazia aniversării sale, considerând gestul neesențial.

Secretarul pentru Transporturi, Grant Shapps, a scris pe Twitter că salutul aerian efectuat de RAF "urma să fie o surpriză".

Ministerul Apărării a spus că zborul forțelor aeriene "va sărbători ziua de naștere a Căpitanului Tom și va marca reușita sa uimitoare". Autoritățile au îndemnat oamenii "să urmeze exemplul de disciplină lansat de Tom Moore și să nu se adune pentru a urmări zborul avioanelor armatei".

Între timp, școala urmată de nepotul lui Tom Moore a fost inundată de felicitări pentru aniversarea veteranului care împlinește 100 de ani, după ce poșta a fost copleșită de numărul plicurilor. Peste 125.000 de oameni i-au trimis mesaje lui Tom Moore, printre aceștia aflându-se și Ducele și Ducesa de Cambridge sau fotbalistul Harry Kane.

Veteranul a fost onorat deja cu o marcă poștală specială. Toată corespondența trimisă până vineri va fi marcată cu mesajul „La mulți ani căpitanului Thomas Moore, eroul care a strâns fonduri pentru NHS, 30 aprilie 2020.” Reprezentanții Royal Mail spun că au fost „onorați” să emită marca poștală.

Veteranul a adunat banii mergând în jurul casei sale. Tom Moore, care se deplasează cu ajutorul unui cadru premergător, a făcut 200 de ture de grădină. Obiectivul său inițial era să strângă 1.000 de lire sterline, dar a adunat aproape 29 de milioane de lire sterline, intrând astfel în Cartea Recordurilor.

Editor web: V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
De ce au fost criticaţi Carmen şi Klaus Iohannis de Paştele ortodox! Românii au spus-o direct, după mesajele...
Digi FM
Mihai Mărgineanu, șocat de ce a văzut în Vama Veche, în mini-vacanța de 1 Mai: „Voi știți ce mai fac copiii...
Pro FM
Mădălina Ghenea s-a despărțit de Grigor Dimitrov. Românca a rupt tăcerea în ziua de Paște „A fost cea mai...
Film Now
Suri Cruise, ca un model pe străzile din NYC, în pantaloni scurți, pulover și adidași. Fiica lui Tom Cruise...
Adevarul
Povestea unei fotografii tulburătoare din vreme de război. De ce erau așezați copiii „în poziția de rugăciune"
Newsweek
VIDEO Putin, umilit în Marea Neagră. Momentul când o dronă ucraineană distruge o navă de atac rusă
Digi FM
Reacţia unei tinere din Cuba când a ajuns prima dată în România: "Am crezut că acolo mor"
Digi World
O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15...
Digi Animal World
Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea...
Film Now
Fiul lui Nicolas Cage, acuzat că și-a lovit mama. Femeia a fost fotografiată având un ochi vânăt și mai multe...