Video Cei mai scumpi cartofi prăjiți din lume au intrat în Cartea Recordurilor. Care este rețeta care îi face să coste 200 de dolari porția

Data actualizării: Data publicării:
castron cu cartofi prajiti
Cei mai scumpi cartofi prăjiți costă 200 de dolari porția. Foto: Profimedia Images

Cei mai scumpi cartofi prăjiți din lume pot fi gustați la New York, iar o porție cu "aromă de lux" costă 200 de dolari. Cartofii dintr-un anumit soi, sunt gătiți cu atenție în șampanie și grăsime de gâscă, sunt aromați din plin cu trufe, iar apoi garnisiți cu aur de 23 de carate. Reţeta deţine noul record, certificat de Cartea Recordurilor, pentru cel mai scump fel de mâncare de cartofi din lume, relatează Reuters.

Nu este prima realizare a restaurantului Serendipity din New York, care se poate lăuda şi cu alte premii, inclusiv cele pentru cel mai scump milkshake şi cel mai scump sandviş de pe planetă.

Recordul a fost atins pe 13 iulie, cu ocazia Zilei Naţionale a Cartofilor prăjiţi. Pentru a o sărbători în mod corespunzător, bucătarii Joe Calderone şi Frederick Schoen-Kiewert au început să lucreze şi au copt cartofii prăjiţi pentru Guinness.

Rețeta cartofilor prăjiți care costă 200 de dolari

Reţeta este un triumf al luxului: cartofii Chipperbeck, de cea mai bună calitate, sunt mai întâi albiţi în şampanie Dom Perignon şi şampanie Ardenne J. LeBlanc, daţi cu oţet francez, apoi gătiţi de trei ori în grăsime pură de gâscă din sud-vestul Franţei.

Nu se foloseşte ketchup banal pentru „Crème de la Crème Pomme Frites”. Se foloseşgte Pecorino Tartufello delle Crete Senesi, fulgi italieni de trufă neagră şi sare Guérande. Însoţesc preţioşii cartofi prăjiţi un sos Mornay făcut cu lapte de la vacă hrănită doar cu iarbă, unt de trufă neagră, dar şi brânză Gruyere elveţiană.

"Trufe, trufe și iar trufe în acești cartofi prăjiți. Așadar, aici avem ulei de trufe, avem trufe negre proaspete, de vară. Sosul Mornay, adică sosul de cașcaval în care vor fi scufundați cartofii, este infuzat cu trufe în o mie și unul de moduri diferite. Trufa este vedeta aici", spune Frederick Schoen-Kiewert, managerul Serendipity.

Totul este presărat cu pudră de aur comestibilă de 23 de karate şi servit pe un platou din cristal Baccarat.

„Suntem atât de onoraţi că am fost recunoscuţi de Guinness World Records pentru crearea celor mai scumpi cartofi prăjiţi, „Crème de la Crème Pommes Frites”, şi aşteptăm cu nerăbdare să creăm reţete şi mai piperate în viitor”, a comentat directorul creativ al Serendipity, bucătarul-şef Joe Calderone.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
A murit un nume uriaș al României. Lasă în urmă multă tristețe, însă numele lui Rodion Gheorghiță va dăinui...
Digi FM
Rețeta specială de sarmale a Nadiei Comăneci. Ce bucate tradiționale face fosta gimnastă de Paște: „Am...
Pro FM
Dua Lipa și iubitul ei, Callum Turner, fotografiați pe străzile din New York. Cei doi nu-și pot ține mâinile...
Film Now
Adevărul despre viața lui Johnny Depp, la aproape doi ani de la procesul cu Amber Heard: „Nu există...
Adevarul
Locul fascinant de la malul Dunării care atrage ca un magnet turiștii: „Atâția bujori înfloriți nu am văzut...
Newsweek
De unde vine expresia „pe vremea lui Pazvante Chioru"? Ce înseamnă? Legătura cu haiducul Iancu Jianu
Digi FM
Mihai Mărgineanu, șocat de ce a văzut în Vama Veche, în mini-vacanța de 1 Mai: „Voi știți ce mai fac copiii...
Digi World
O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15...
Digi Animal World
Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea...
Film Now
Fiica cea mare a lui Bruce Willis, noi dezvăluiri despre starea de sănătate a actorului: „Ce mi se pare...