Cod roșu la Moscova: cuiburi de mitralieră instalate la intrarea în capitala Rusiei, mașini blindate pe străzi, alerte cu bombă

Data actualizării: Data publicării:
Cuib de mitralieră la intrarea în Moscova
Cuib de mitralieră la intrarea în Moscova. Foto: Twitter/Gleb Sokolov

Militarii ruși au instalat un cuib de mitralieră la marginea Moscovei, conform unor imagini publicate pe rețelele sociale. De asemenea, autoritățile ruse au instalat filtre de acces la intrarea din sud-vestul Moscovei, de pe autostrada M4, folosită de mercenarii Wagner pentru a ajunge în capitala Rusiei, informează The Guardian.

Alte imagini publicate pe Internet arată inclusiv un transportor blindat precum și „tranșee” săpate la intrarea în Moscova.

Military mobility on M4 Highway linking Rostov and Moscow
Blindat/TAB rusesc la intrarea în Moscova. Foto: Profimedia Images

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Concomitent, agenția oficială rusă TASS informează că muzeele și centrele comerciale din Moscova au fost verificate după ce au fost primite amenințări cu bombă.

Au fost verificate muzeul Pușkin și Galeria Tretiakov, iar turiștii și vizitatorii aflați în aceste locuri au fost evacuați, conform unui comunicat al serviciilor de urgență, preluat de TASS.

Totodată, companiile de stat din capitala Rusiei le-au recomandat angajaților să stea acasă în următoarele zile. Rostelecom, principalul operator de servicii digitale și de telecomunicații din Rusia le-a solicitat angajaților să lucreze de acasă în această perioadă.

Editor : Mihnea Lazăr

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri