„Cred că am fost otrăvită”. Jurnalista rusă care a criticat războiul s-a „îmbolnăvit brusc”. Procurorii francezi au deschis o anchetă

Data publicării:
Marina Ovsianikova
Marina Ovsianikova, jurnalista rusă care a criticat războiul din Ucraina, se teme că a fost otrăvită, după ce s-a îmbolnăvit brusc în această săptămână. FOTO: Profimedia Images

Marina Ovsianikova, jurnalista rusă care a criticat războiul din Ucraina, se teme că a fost otrăvită, după ce s-a îmbolnăvit brusc în această săptămână. Ea ar fi cerut ajutor, după ce „s-a prăbușit în fața casei sale din Paris”. Procurorii francezi au deschis o anchetă, transmite Politico.

Ovsianikova ar fi cerut ajutor joi după-amiază „pentru că s-a prăbușit în fața casei sale din Arondismentul 6 și se temea că a fost otrăvită”, a declarat un purtător de cuvânt al Curții Penale din Paris.

Procuratura din Paris a declarat că a deschis o anchetă asupra incidentului, iar poliția ar fi examinat apartamentul ei.

Ovsianikova, care a ajuns pe prima pagină a ziarelor din întreaga lume în martie anul trecut, când a denunțat războiul Moscovei împotriva Ucrainei în timpul unei transmisiuni TV rusești în direct, a rămas sub supraveghere medicală joi, dar starea ei s-a îmbunătățit, potrivit autorităților.

MARINA OCSYANNIKOVA, an editor on Russian Channel One TV programme, protests the war in Ukraine during a news programme on the evening of 14 March 2022. It vreads "No war. Stop the war, Don't believe the propaganda. They lie to you here, Russians agains
Ovsianikova a ajuns pe prima pagină a ziarelor din întreaga lume în martie, anul trecut, când a denunțat războiul Moscovei împotriva Ucrainei în timpul unei transmisiuni TV rusești în direct. FOTO: Profimedia Images

Jurnalista a fost condamnată, la începutul lunii, la opt ani și jumătate de închisoare.

Ovsianikova se află în afara Rusiei, în prezent. Ea a fost condamnată pentru „răspândirea de informații false” despre armata rusă, ca urmare a protestului ei de la Kremlin, din iulie 2022.

Conform site-ului independent de știri Sota, tribunalul i-a pus, de asemenea, interdicției Marinei Ovsianikova de a mai conduce site-uri sau conturi media timp de patru ani.

În august 2022, ea a fost plasată în arest la domiciliu pentru „răspândirea de informații false despre armata rusă” după ce a mers la Kremlin cu un poster pe care scria „Câți copii trebuie să mai moară în Ucraina ca să vă opriți?”.

De atunci, jurnalista a părăsit Rusia și a fost pusă pe lista de urmărire generală a regimului Putin.

Conform unui post rusesc, ea s-ar afla în Franța, în prezent. Ovsianikova a denunțat verdictul tribunalului drept „absurd și motivat politic”, precizând și că nu renunță la afirmațiile ei din 2022. Anterior, ea a mai fost amendată în Rusia pentru „discreditarea armatei ruse”.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Animalul din România considerat o salvare în cazul emisiilor de carbon. Sunt doar câteva sute de exemplare...
Digi FM
Reacția lui Florin Negruțiu după tentativa de asasinat a premierului Slovaciei: „Robert Fico este un soi de...
Pro FM
Anna Lesko, criticată după ce s-a pozat într-o rochie cu un decolteu amplu și o crăpătură adâncă: „Mereu...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Craterele uriașe de pe dealurile Hunedoarei, rămășițe din anii '50 ale Războiului Rece VIDEO
Newsweek
VIDEO Rusia „abandonează" 9 nave comerciale în Marea Neagră. 2 avioane MIG de 66.000.000$ doborâte
Digi FM
Andreea Tonciu și-a cheltuit toți banii câștigați din televiziune la ghicitoare: „Le știam pe toate din...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Jennifer Lopez și Ben Affleck, la un pas divorț, la mai puțin doi ani de când s-au căsătorit. Un apropiat a...
UTV
Jennifer Lopez si Ben Affleck sunt la un pas de divort. Un apropiat al cuplului Bennifer a rupt tacerea: “S-a...