Cu lacrimi în ochi, Kim Jong-un își cere scuze pentru dificultățile cu care se confruntă Coreea de Nord

Data publicării:
Kim Jong-un și-a cerut scuze, cu lacrimi în ochi, pentru modul în care a gestionat criza COVID
Kim Jong-un și-a cerut scuze, cu lacrimi în ochi, pentru modul în care a gestionat criza COVID. Foto: Profimedia Images

Liderul de la Phenian, Kim Jong-un, și-a cerut scuze, cu lacrimi în ochi, pentru modul în care a ghidat ţara prin momentele dificile agravate de epidemia de coronavirus, scrie The Guardian

Vorbind la parada militară grandioasă, desfăşurată în weekend pentru a marca 75 de ani de la guvernarea Partidului Muncitoresc, Kim Jong-un şi-a dat ochelarii jos pentru a-și şterge lacrimile - o indicaţie, spun analiştii, a presiunii crescânde asupra regimului său.

„Oamenii noştri și-au pus toată încrederea în mine, la fel de înaltă ca cerul şi de adâncă cum este marea, dar nu am reuşit să mă ridic mereu la înălţime”, a spus el. „Îmi pare foarte rău pentru asta”.

„Este important să ne uităm de ce a ajuns să verse lacrimi cu o astfel de ocazie”, a declarat Hong Min, directorul diviziei Coreea de Nord la Institutul Coreean de Unificare Naţională. „Sub mesajul său, se poate simţi că liderul de la Phenian simte o presiune mare privind conducerea sa”.

Coreea de Nord dezvăluie o nouă rachetă balistică intercontinentală

La parada care a marcat împlinirea a 75 de ani de la înfiinţarea Partidului Muncitoresc, au fost de asemenea expuse racheta Hwasong-15 şi încă una ce pare a fi o noua rachetă balistică cu lansare de pe submarine, potrivit Agerpres.

Coreea de Nord nu a mai efectuat niciun test cu rachete balistice din noiembrie 2017 - când a lansat o rachetă Hwasong-15 -, odată cu demersurile diplomatice în vederea negocierii cu SUA a unui acord de denuclearizare, negocieri aflate acum în impas de doi ani.

Deşi liderul nord-coreean Kim Jong Un a evitat să transmită un mesaj dur Statelor Unite în discursul rostit înaintea paradei militare, etalarea unei rachete superioare rachetei Hwasong-15 (ce are o rază de acţiune care ar putea fi suficientă pentru a lovi teritoriul american) sugerează ideea că Phenianul va continua să dezvolte rachete tot mai sofisticate dacă nu ajunge la o înţelegere cu Washingtonul. În acest sens, Kim a menţionat în discurs că ţara sa, care deţine arma nucleară, va continua să-şi consolideze armata în scop de ''autoapărare şi descurajare'', asigurând totodată că ''niciodată'' nu o va folosi pentru un atac preventiv.

Editor : Iulia Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri