Daune-record pentru o victimă a fenomenului „revenge porn”

Data publicării:
femeie telefon
Foto: Shutterstock

Un bărbat din California a fost condamnat să îi plătească daune în valoare de 6,45 milioane de dolari fostei sale iubite, după ce acesta a postat pe internet mai multe fotografii și clipuri în care femeia apărea goală, relatează CNN.

femeie telefon
Foto: Shutterstock

Aceasta este a doua cea mai mare sumă pe care o va plăti o persoană acuzată de „revenge porn”. Femeia, a cărei identitate nu a fost făcută publică, și-a dat în judecată fostul iubit în 2014, după ce pe internet au apărut clipuri video și poze cu ea în ipostaze intime.

Pentru a elimina de pe mai multe site-uri materialele cu ea, femeia a fost nevoită să își câștige dreptul de „copyright” asupra imaginilor, dar și asupra propriului corp. Acest lucru se întâmplă deorece sunt puține statele care au legi dure privind cazurile de revenge porn, iar site-urile nu pot fi obligate să elimine acele imagini care au fost făcute cu acordul persoanei fotografiate, chiar dacă aceasta nu își dorea ca ele să ajungă publice.

Cu ajutorul drepturilor de copyright, femeia a câștigat procesul și va primi 450.000 de dolari daune pentru încălcarea drepturilor de autor, 3 milioane de dolari daune morale și alte 3 milioane de dolari ca echivalent al pedepsei fostului ei iubit.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri