Diplomat NATO: SUA iau în calcul deplasarea unor trupe din vestul Europei pe flancul estic

Data publicării:
Trupe americane se urcă într-un avion militar
Rusia a condamnat activitățile NATO din ultimul timp cu privire la criza din Ucraina, spunând că Occidentul „exacerbează tensiunile” și că acționează „cu isterie”. Foto: Profimedia Images

Statele Unite se gândesc să trimită în Europa de Est trupe staționate în vestul continentului în următoarele săptămâni, potrivit declarației unui diplomat NATO care a preferat să rămână anonim, informează Reuters. NATO a anunțat deja că a plasat trupele în stare de alertă și că a întărit flancul estic cu nave şi avioane de luptă adiționale.

„Acest lucru are de-a face cu trupele americane care sunt deja în Europa”, a declarat diplomatul, sub rezerva anonimatului, confirmând un articol din New York Times care a afirmat că preşedintele american Joe Biden ia în considerare trimiterea de trupe americane în ţările baltice şi în ţările aliate din Europa de Est, scrie Agerpres.

Rusia a condamnat activitățile NATO din ultimul timp cu privire la criza din Ucraina, spunând că Occidentul „exacerbează tensiunile” și că acționează „cu isterie”.

Diplomatul NATO a mai spus că eventualele mişcări de trupe vor fi graduale şi că orice completare a golurilor NATO pe flancul său estic ar putea avea loc în următoarele săptămâni.

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri