„Dl. Titanic”, exploratorul mort în implozia navei Titan, le-a povestit celorlalți pasageri cum a mai rămas blocat sub apă 3 zile

Data publicării:
submersibilul titan
Submersibilul Titan a făcut implozie în timpul unei scufundări către epava Titanicului de pe fundul Oceanului Atlantic. Sursa foto: Profimedia Images

Exploratorul francez în vârstă de 77 de ani, poreclit „Domnul Titanic”, Paul-Henri Nargeolet, unul dintre cei cinci pasageri morți în implozia submersibilului Titan, a dezvăluit, înainte de expediția fatidică, că a mai rămas blocat sub ape timp de trei zile, fără nicio comunicare, într-o călătorie anterioară spre Titanic, relatează Insider.

Christine Dawood, soția omului de afaceri britanic-pakistanez Shahzada Dawood și mama fiului lor, Suleman Dawood, în vârstă de 19 ani, ambii morții în cea mai recentă expediție a Titanicului la epava Titanicului, a declarat pentru The New York Times că, înainte de excursia tragică, Nargeolet a făcut o prezentare despre călătoriile sale anterioare pe Titanic.

Exploratorul francez era un scafandru veteran de adâncime care a făcut 37 de călătorii de succes la epava Titanicului înainte de a se îmbarca în călătoria pe Titan de luna trecută.

În timpul prezentării sale, Nargeolet a dezvăluit că a rămas odată „blocat în submersibil timp de trei zile și toate comunicațiile au fost întrerupte”, a declarat Christine Dawood pentru Times.

Soțul ei, Shahzada Dawood, nu a fost deranjat de poveste și a rămas dornic să plece în călătorie, a adăugat ea. „O, Doamne, asta e atât de tare”, ar fi spus britanicul. „Era foarte entuziasmat. Avea o strălucire pe chip, când vorbea despre toate chestiile astea de tocilar”, a mai spus soția acestuia.

Ceilalți pasageri de la bordul submersibilului au fost CEO-ul OceanGate, Stockton Rush, și miliardarul britanic Hamish Harding.

După căutări de câteva zile, Paza de Coastă a SUA și OceanGate au declarat că toți cei cinci pasageri sunt morți. Oficialii Gărzii de Coastă au spus că au găsit resturi în apropierea epavei Titanicului, care erau „concordante cu pierderea catastrofală a camerei de presiune” și apoi o „implozie catastrofală”. Garda de Coastă a declarat mai târziu că a început să recupereze resturi și „presupuse rămășițe umane” de la submersibilul Titan.

În afară de Nargeolet, alți foști pasageri ai submersibilului Titan și-au amintit că au pierdut comunicarea în timp ce se aflau pe vas. Mike Reiss, un scriitor și producător pentru „The Simpsons”, a declarat că Titanul a avut probleme de comunicare în călătoria sa la Titanic cu OceanGate anul trecut.

„Am făcut patru scufundări diferite cu compania, una la Titanic și trei în afara orașului New York, iar comunicarea s-a pierdut, cel puțin pentru scurt timp, de fiecare dată”, a spus Reiss pentru CNN. „Părea o problemă care făcea parte din sistem. Nu dau vina pe submarin la fel de mult pe cât dau vina pe apa adâncă. Mereu când s-a pierdut comunicarea a revenit la loc”, a spus Reiss.

 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri