Din cauza valurilor provocate de erupția unui vulcan de la 10.000 de kilometri distanță, doi oameni s-au înecat pe o plajă din Peru

Data actualizării: Data publicării:
eruptia unui vulvan subacvatic
Erupția vulcanului subacvatic din Tonga FOTO: Profimedia Images

Două persoane s-au înecat pe o plajă din Peru, spun autoritățile locale, după ce valuri neobișnuit de mari au fost înregistrate în mai multe zone de coastă, după erupția de sâmbătă a unui vulcan subacvatic din Tonga, situat la aproximativ 10.000 de kilometri distanță.

Cele două decese s-au înregistrat sâmbătă, pe o plajă situată în regiunea Lambayeque, din nordul țării, a anunțat Institutul Național de Apărare Civilă (Indeci) din Peru într-un comunicat, potrivit The Guardian.

Vulcanul subacvatic de lângă Tonga a erupt sâmbătă, provocând valuri de tsunami. În Japonia au fost emise ordine de evacuare, iar mai multe insule din Pacificul de Sud au fost lovite de valuri uriașe.

Peste 20 de porturi din Peru au fost închise temporar, ca măsură de precauție, pe fondul avertismentelor potrivit cărora vulcanul a provocat valuri anormal de înalte, a anunțat duminică Indeci.

Poliția peruană a precizat pe Twitter că cele două victime înecate au fost găsite de ofițerii de la o secție de poliție de pe plaja Naylamp. „Valurile erau anormale” și au fost emise avertismente pentru înotători, a mai precizat poliția.

Imaginile difuzate de televiziunile din Peru au arătat mai multe case și clădiri comerciale din zona de coastă inundate. Cu toate acestea, Marina peruană a anunțat că o alertă de tsunami nu era justificată în țara de pe coasta Pacificului.

În Japonia, sute de mii de oameni au fost sfătuiți să-și părăsească locuințele duminică, când valurile de peste un metru au lovit zonele de coastă.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri