Donald Trump susține că era prea "ocupat" să separe bunurile personale de documentele confidențiale

Data actualizării: Data publicării:
Donald Trump
Donald Trump. FOTO Getty Images

Fostul preşedinte al SUA, Donald Trump, care își propune să revină la preşedinţie în 2024 și care este inculpat pentru gestionarea neglijentă a secretelor de stat odată cu plecarea sa de la Casa Albă, s-a apărat într-un interviu, la Fox News. Acesta a spus că era prea ”ocupat” să trieze documente confidenţiale, relatează AFP, potrivit News.ro.

Donald Trump, în vârstă de 77 de ani, a declarat în interviul difuzat luni seara, pe un ton neobişnuit de aspru, că, la plecarea sa rapidă de la Casa Albă, în ianuarie 2021, bunurile personale i-au fost amestecate cu documente guvernamentale.

”Din partea mea, eu le-am sortat în pripă, însă oamenii le-au ambalat şi am plecat. Aveam haine înăuntru, aveam tot felul de obiecte personale înăuntru - o groază de lucruri”, a întărit el.

”Am tot dreptul să am aceste cutii”, a mai completat Trump. 

Întrebat de jurnalistul de la Fox News, Bret Baier, de ce nu a predat pur şi simplu documentele la cererea agenţilor federali, Trump a răspuns că ”pentru că aveam cutii, voiam să scotocesc în aceste cutii, pentru a-mi scoate bunurile persoanle. Nu voiam să le pun înapoi... pentru moment”.

”Eram foarte ocupat, aşa cum aţi putut constata”, a insistat el.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Donald Trump s-a prezentat, în urmă cu o săptămână, în faţa unui judecător federal, la Miami, pentru a i se notifica în mod oficial 37 de capete de acuzare reţinute împotriva a în ancheta deschisă în urma unei percheziţii a FBI în conacul său din Florida, în august.

Fostul şef de stat republican este acuzat de faptul că a pus securitatea Statelor Unite în pericol prin păstrarea unor documente confidenţiale - inclusiv planuri militare sau informaţii despre armament nuclear - în toalete şi deberale din reşedinţa sa de lux Mar-a-Lago, în Florida, în loc să le predea Arhivelor Naţionale americane.

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri