Donald Trump vinde cartonașe NFT cu el îmbrăcat în supererou, astronaut sau șofer de curse: „Ar putea fi un cadou de Crăciun grozav”

Data actualizării: Data publicării:
cartonașe cu trump
Donald Trump vinde cartonașele NFT cu 99 de dolari. Foto: Captură collecttrumpcards.com

Donald Trump, fost președinte al Statelor Unite, încearcă o nouă metodă de a face bani de pe urma susținătorilor săi - a lansat o serie de cartonașe NFT în care apare în diferite ipostaze – supererou, astronaut sau șofer de curse NASCAR – pe care le vinde cu 99 de dolari bucata, scrie BBC.

Conform site-ului pe care se vând aceste cartonașe digitale, stocurile deja s-au terminat. Donald Trump a promovat „cartonașele în ediție limitată” joi seară, sugerându-le susținătorilor lui că ele „ar putea fi un cadou de Crăciun grozav”.

 În clipul de promovare al cartonașelor, Trump susține că a fost „un președinte mai bun decât Lincoln (n. red. – Abraham Lincoln, al 16-lea președinte al SUA, cel care a dat proclamația de emancipare a sclavilor și care a dus lupta pentru adoptarea amendamentului al 13-lea, cel care a abolit sclavia în SUA), mai bun decât Washington (n. red. – George Washington, primul președinte al SUA)”.

45.000 de cartonașe au fost scoase la vânzare, cu prețul de 99 de dolari pe bucată, conform OpenSea, care a urmărit vânzarea acestor NFT-uri.

Anunțul fostului președinte al SUA a generat critici și glume pe seama acestuia, inclusiv din partea republicanilor. Fostul lider de la Casa Alba a fost ridiculizat inclusiv de cei mai apropiați aliați ai săi, precum neofascistul Steve Bannon care a spus că toți cei care au fost implicați în acest proiect „ar trebui concediați astăzi”.

Donald Trump spusese anterior că urmează să facă „un anunț uriaș”, iar mulți comentatori au crezut că fostul președinte va anunța cine i se va alătura pentru a candida la funcția de vicepreședinte în tandem la alegerile din 2024, pentru care Trump și-a anunțat deja candidatura.

În loc de un astfel de anunț, Trump a postat un clip promoțional pentru cartonașele sale. În clip apare o versiune animată a lui Trump în fața Trump Tower din New York, care își rupe cămașa pentru a dezvălui un costum de supererou cu litera T pe piept în timp ce trage cu lasere din ochi.

Ulterior, fostul președinte a scris pe rețeaua sa socială, Truth Social, că aceste NFT-uri sunt „ca niște cartonașe cu jucători de baseball, dar mult mai captivante”.

Trump promite pe site-ul pe care vinde aceste cartonașe că banii nu vor fi folosiți în campania sa prezidențială.

„Aceste cartonașe nu sunt politice și nu au nimic de-a face cu vreo campanie politică”, se arată pe acest site web.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri