Drama femeii pe care nimeni nu a crezut-o că a fost răpită. Povestea ei, cu răsturnări de situație, a ajuns acum subiect de film

Data actualizării: Data publicării:
Denise și Aaron
Denise și Aaron s-a căsătorit la 3 ani după răpire. Foto: Facebook/ Denise Huskins

Pe 23 martie 2015, Denise Huskins a dispărut din casa din California a iubitului ei, Aaron Quinn. A reapărut în mod misterios două zile mai târziu în apropiere de casa părnților ei și toată lumea a acuzat-o că și-a înscenat propria răpire. Cazul ei, cu multe răsturnări de situație, a devenit acum subiectul unui film documentar, relatază news.com.au.

Quinn a sunat la poliție a doua zi după dispariția partenerei sale, susținând că un bărbat mascat a intrat în casa lor înarmat cu un taser, l-a drogat și a forțat-o pe Huskins să-l lege, apoi a răpit-o pe femeie.

A fost cerută o răscumpărare de 11.000 de dolari, dar femeia a reapărut două zile mai târziu în aproiere de casa părinților ei, nevătămată și cu o geantă de voiaj.

Împrejurările bizare ale dispariției și reapariției ei au făcut ca polițiștii să creadă că totul a fost de fapt o înscenare pusă la cale de cei doi.

Dar ceea ce s-a întâmplat de fapt a fost mult mai ciudat, iar cazul revine din nou în atenție datorită unui documentar Netflix numit American Nightmare (Coșmarul american), care va avea premiera pe 17 ianuarie.

Când Quinn a sunat la poliție, i s-a cerut să explice ce s-a întâmplat în noaptea aceea. Poliția nu l-a crezut. În schimb, au crezut că este implicat în scurta dispariție a iubitei lui. Cu o lună înainte, Huskins găsise în telefonul bărbatului convorbiri cu fosta sa logodnică, în care plănuiau să se împace.

Pe 22 martie, Huskins a mers la Quinn pentru a discuta despre relația lor și dacă merită să meargă mai departe, potrivit ABC 7 News.

Au stat de vorbă câteva ore, iar apoi au dormit. Quinn a povestit că au fost treziți de răpitor la 3 dimineața.

„Acesta este un jaf”, a spus o voce, a susținut el. Apoi răpitorul a luat-o pe Huskins, a băgat-o în portbagajul mașinii iubitului ei și a plecat.

În ziua în care Huskins s-a întors acasă, purtătorul de cuvânt al poliției din Vallejo, Kenny Park, a declarat: „A fost o poveste incredibilă, inițial ne-a fost greu să o credem și, după investigații suplimentare, nu am putut dovedi nimic din afirmațiile lui” Quinn.

Ei i-au acuzat pe cei doi că înscenat totul, în ciuda faptului că ei au insistat asupra nevinovăției lor. La o zi după ce Huskins a fost găsită, o persoană a contactat San Francisco Chronicle pretinzând că este răpitorul. A trimis chiar și imagini cu locul în care fusese ținută femeia.

Adevărul a ieșit la iveală abia după 3 luni, după ce un bărbat pe nume Matthew Muller, fost pușcaș marin, a fost arestat pentru o altă tentativă de jaf și răpire.

El a recunoscut că a răpit-o, drogat-o și agresat-o sexual pe Huskins.

Potrivit relatărilor din presa de atunci, Muller a ținut-o ostatică pe Huskins în South Lake Tahoe din California și a trimis un e-mail unui reporter de la un ziar cu o înregistrare a vocii lui Huskins, pentru a dovedi că este în viață.

Procurorii au spus că un alt e-mail conținea imagini cu articole folosite în răpire, inclusiv un pistol cu apă vopsit cu spray negru, o lanternă și un stilou cu laser atașat.

În cele din urmă, Muller a fost condamnat la 40 de ani de închisoare, în 2016, după ce a pledat vinovat pentru răpire.

La proces, Huskins i-a spus plângând răpitorului ei: „M-ai tratat ca pe un obiect, o jucărie, un animal. Încă am coșmaruri în fiecare noapte”.

Huskins a dat în judecată poliția din Vallejo, obținând despăgubiri de 2,5 milioane de dolari. Departamentul de poliție le-a prezentat însă scuze abia după 6 ani.

Huskins și Quinn s-au căsătorit în 2018, iar fetița lor, Olivia s-a născut la cinci ani după calvarul răpirii femeii. În 2022 s-a născut cea de-a doua fiică a lor, Naomi.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri