Ducesa de York a fost operată, după ce a fost diagnosticată cu cancer la sân

Data publicării:
Ducesa de York, Sarah Ferguson
Ducesa de York, Sarah Ferguson, a fost operată, după ce a fost diagnosticată cu cancer la sân. Foto: Profimedia Images

Ducesa de York, Sarah Ferguson, în vârstă de 63 de ani, a fost operată după ce a fost diagnosticată recent cu cancer la sân, a anunțat purtătorul său de cuvânt, potrivit The Guardian.

Ducesa, fosta soție a prințului Andrew, a fost diagnosticată cu cancer de sân în stadiu incipient în urma unei mamografii de rutină.

„A fost informată că trebuie să fie supusă unei intervenții chirurgicale care a avut loc cu succes”, a spus purtătorul de cuvânt. „Ducesa primește cele mai bune îngrijiri medicale și medicii ei i-au spus că prognosticul este bun. Acum se recuperează cu familia ei”.

„Ducesa vrea să-și exprime imensa recunoștință întregului personal medical care a susținut-o în ultimele zile”, dar și personalului implicat în mamografia care a identificat starea ei, care de altfel nu prezenta simptome.

„Crede că experiența ei subliniază importanța screening-ului regulat”, a mai adăugat acesta.

Sarah Ferguson a fost operată la spitalul privat al Regelui Edward al VII-lea din Londra, care tratează membrii familiei regale de zeci de ani.

Cu o zi înainte de operație, ducesa a înregistrat un episod din noul ei podcast, „Tea Talk”, în care vorbește despre diagnosticul său. Episodul urmează să fie difuzat luni.

 

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri