Elon Musk și-a schimbat denumirea funcției în “tehno-rege” al Tesla. Cum a fost denumit directorul financiar al companiei

Data actualizării: Data publicării:
elon musk in costum
Elon Musk s-a autointitulat "rege al tehnologiei" în cadrul Tesla. Foto: Profimedia Images

Elon Musk, CEO-ul miliardar al Tesla, cu o înclinație spre comportament excentric, și-a schimbat denumirea job-ului în “tehno-rege” (“technoking”) al producătorului de mașini electrice, transmite The Guardian.

Pe lângă Musk, care își menține poziția de director general, directorul financiar al companiei, Zach Kirkhorn, a fost numit după funcția deținută și de personajul lui George R. R. Martin, Tyrion Lannister, în “Urzeala Tronurilor” – „master of coin” (posibil tradus ca „vistiernic”).

Schimbarea numelui funcției deținute de Kirkhorn este o referință la investiția de 1,5 miliarde de dolari făcută, luna trecută, de Tesla în bitcoin, mișcare ce a catapultat valoarea acțiunilor deținute în controversata și râvnita criptomonedă. Musk, care a fost luna trecută detronat din poziția de cel mai bogat om din lume în contextul căderii prețului per acțiune la Tesla, a scris anterior “#bitcoin” în biografia contului de Twitter.

“În efect de pe 15 martie 2021, titlurile lui Elon Musk și Zach Kirkhorn au devenit tehno-rege al Tesla, respectiv vistiernic. Elon și Zach își vor menține pozițiile lor de CEO respectiv CFO”, a spus compania în ultima înregistrare la autoritatea bursei financiare din SUA, Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare.

Antreprenorul născut în Africa de Sud, a cărui valoare netă este estimată la mai mult de 170 de miliarde de dolari, pe al doilea loc după fondatorul Amazon, Jeff Bezos, are o înclinație spre un comportament excentric și care câteodată dezbină.

La începutul anului, Tesla publicase un anunț pentru job-ul de specialist în asistență pentru clienți, cu responsabilități ce includ gestionarea plângerilor formulate împotriva lui Musk pe rețelele sociale.

În 2019, lansarea teatrală a camionetei Tesla, concepută să demonstreze că firma poate produce o versiune electrică credibilă a celui mai popular vehicul din America, a devenit o farsă atunci când testul de durabilitate al geamurilor a eșuat, o bilă metalică grea spărgând materialul ce se dorea impenetrabil.

Cu un an înainte, decizia lui de a fuma marijuana într-un show live de pe internet a dus la o scădere de 6% a acțiunilor Tesla și părăsirea companiei de către doi directori seniori. Întrebat dacă a fost o decizie înțeleaptă să fumeze marijuana într-un stream în direct, în timp ce era anchetat de Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare pentru că a scris pe Twitter că a “asigurat” finanțarea pentru a lista Tesla, Musk a spus pentru The Guardian prin email: “Guardian este cel mai nesuferit ziar de pe planeta Pământ”.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Rusia a declanșat un război electronic de bruiaj pe teritoriul României. Ce înseamnă asta şi cum ne afectează
Digi FM
Jennifer Lopez și Ben Affleck, apariție surprinzătoare după zvonurile de divorț. De ce locuiesc separat?
Pro FM
Anghel Damian, adevărul despre începutul relației cu Theo Rose, după despărțirea de Lia Bugnar: „Am fost...
Film Now
Fiica Siennei Miller, prima apariție pe covorul roșu. Puștoaica de 11 ani seamănă leit cu mama sa celebră
Adevarul
Scrisoarea emoționantă a unor copii care suferă de boli incurabile, către un medic
Newsweek
Nouă fază dură a războiului din Ucraina. Rusia atacată cu arme din Vest de soldați antrenați de NATO
Digi FM
Ce avere are Tavi Colen. Artistul deține pe dealul Mitropoliei o casă și un teren de 1000 mp
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu...
Digi Animal World
Reacția unei pisici când o șopârlă își desprinde coada pentru a scăpa din ghearele ei: „Nu știe ce s-a...
Film Now
Kevin Costner, apariție rară alături de cinci dintre cei șapte copii ai săi, la Cannes. Actorul, în lacrimi...
UTV
(FOTO) Jennifer Lopez si Ben Affleck, prima aparitie impreuna dupa zvonurile divortului. Vezi cum au fost...