Explozie masivă într-o moschee din Kabul. Peste 20 de oameni au fost răniți sau uciși

Data publicării:
nor de fum deasupra unei moschei
Foto: Captură Twitter

O explozie foarte puternică a avut loc, miercuri seară, într-o moschee din Kabul, în timpul rugăciunii de seară, conform informațiilor martorilor oculari și poliției afgane, relatează Reuters.

Polițiștii au anunțat că explozia a făcut mai multe victime, însă nu au precizat un număr exact. Un oficial din serviciile de informații ale talibanilor a declarat, pentru Reuters, că până la 35 de persoane au fost rănite sau ucise și că acest număr ar putea să crească. Un alt oficial a comunicat Al Jazeera că numărul celor uciși este de 20.

Spitalul de Urgență din Kabul a scris pe Twitter că a primit 27 de pacienți răniți în explozie, inclusiv un copil de șapte ani.

Martorii spun că explozia puternică s-a auzit într-un cartier din nordul orașului, iar unda de șoc a spart geamurile clădirilor din apropiere.

„O explozie a avut loc în interiorul moscheei. Există victime, însă bilanțul nu este încă clar”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției din Kabul, Khalid Zadran.

Printre cei uciși s-ar număra și imamul moscheei, un cunoscut ideolog al talibanilor. Alți oficiali ai regimului taliban nu au răspuns la solicitări de confirmare a numărului morților, conform Reuters.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri