Fostul președinte din Sri Lanka este așteptat să se întoarcă, spune un ministru. Oamenii încă se întreabă unde e, de fapt, Rajapaksa

Data actualizării: Data publicării:
Proteste Sri Lanka
Decăderea unei dinastii: Eroii de odinioară, care au obținut victoria în războiul civil împotriva rebelilor Tamil, au fost trași la răspundere de popor pentru dezastrul economic prin care trece Sri Lanka. Foto: Profimedia Images

Fostul președinte din Sri Lanka, Gotabaya Rajapaksa, care a fugit din țară după protestele de amploare și apoi a demisionat, este așteptat să se întoarcă acasă, a declarat un ministru din noul Cabinet, citat de The Guardian. Între timp, în Sri Lanka oamenii se întreabă unde este, de fapt, fostul șef de stat.

Rajapaksa a fugit din Sri Lanka cu un avion militar la începutul acestei luni, după ce protestatarii i-au ocupat casa și birourile prezidențiale, cerându-i demisia.

El și soția lui au zburat în Maldive și apoi în Singapore, unde ar fi rămas de atunci. Scrisoarea de demisie a lui Rajapaksa a fost trimisă din Singapore în Sri Lanka și acceptată oficial de cabinet la 15 iulie.

Destinația finală a lui Rajapaksa a fost sursa multor speculații în țară, după ce autoritățile din Singapore au confirmat că el se afla acolo cu o viză de scurtă durată și nu a cerut azil. Se sugerase că Rajapaksa intenționa să călătorească în Emiratele Arabe Unite sau că aștepta viză pentru SUA, unde locuiește familia sa și unde avea anterior cetățenie înainte de a deveni președinte, iar apoi a trebuit să renunțe la ea.

Într-o discuție cu presa, purtătorul de cuvânt al cabinetului Bandula Gunawardena a sugerat că Rajapaksa intenționează să se întoarcă în Sri Lanka. El a insistat că fostul președinte nu se ascunde.

„Din câte știu, se așteaptă să se întoarcă”, a spus Gunawardena. El nu a dat alte informații privind posibila revenirea a lui Rajapaksa.

Deși oamenii sunt încă furioși pe fostul președinte, pe care îl acuză de gestionarea dezastruoasă a economiei, care a scufundat țara într-o criză de proporții, noul guvern nu pare a-i fi ostil lui Gotabaya Rajapaksa. De altfel, noul președinte din Sri Lanka, Ranil Wickremesinghe, este considerat un aliat al lui Rajapaksa. El are sprijinul partidului politic al lui Rajapaksa și un cabinet din care fac parte aceiași miniștri din perioada fostului președinte. Mulți se îndoiesc de faptul că, deși nu mai are imunitate, Rajapaksa ar fi tras la răspundere așa cum cer protestatarii.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Animalul din România considerat o salvare în cazul emisiilor de carbon. Sunt doar câteva sute de exemplare...
Digi FM
Reacția lui Florin Negruțiu după tentativa de asasinat a premierului Slovaciei: „Robert Fico este un soi de...
Pro FM
Anna Lesko, criticată după ce s-a pozat într-o rochie cu un decolteu amplu și o crăpătură adâncă: „Mereu...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Craterele uriașe de pe dealurile Hunedoarei, rămășițe din anii '50 ale Războiului Rece VIDEO
Newsweek
VIDEO Rusia „abandonează" 9 nave comerciale în Marea Neagră. 2 avioane MIG de 66.000.000$ doborâte
Digi FM
Andreea Tonciu și-a cheltuit toți banii câștigați din televiziune la ghicitoare: „Le știam pe toate din...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Jennifer Lopez și Ben Affleck, la un pas divorț, la mai puțin doi ani de când s-au căsătorit. Un apropiat a...
UTV
Jennifer Lopez si Ben Affleck sunt la un pas de divort. Un apropiat al cuplului Bennifer a rupt tacerea: “S-a...