Franța a început relaxarea graduală a restricțiilor și lockdown-ului impus la finalul lui octombrie

Data publicării:
femeie care se plimba cu masca in fundal cu turnul eiffel
Paris în timpul pandemiei de coronavirus. Foto: Getty Images

Franța începe relaxarea graduală a restricțiilor dure implementate pentru stoparea răspândirii coronavirusului, iar oamenii pot de acum să își părăsească locuințele indiferent de motiv, însă doar pe timp de zi. 

Franța a implementat măsura lockdown-ului parțial la finalul lunii octombrie, de atunci fiind permisă ieșirea din locuință doar pentru anumite activități specifice. De marți, restricțiile au fost relaxate, iar francezii pot ieși acum indiferent de motiv, relatează Agerpres. Totuşi, a fost decisă o interdicţie parţială de circulaţie pe timpul nopţii: oamenii pot ieşi din case doar pentru anumite motive în intervalul orar 20:00 - 06:00 şi trebuie să completeze un formular online în acest scop. Aceste motive includ deplasarea până la locul de muncă, îngrijirea copiilor sau urgenţele medicale, precum şi plimbarea animalelor de companie. Nu sunt autorizate însă activităţile sportive în spaţii deschise.

Cinematografele, teatrele şi muzeele urmau să se deschidă în această săptămână, dar acest lucru a fost amânat până la o nouă scădere a ratei de infectate şi este de aşteptat să aibă loc la 7 ianuarie.

Preşedintele Emmanuel Macron a anunţat că la 20 ianuarie vor fi redeschise restaurantele, dar premierul Jean Castex a precizat marţi că nu există o dată fixă în această privinţă. „Va depinde de modul în care gestionăm perioada vacanţei”, a declarat Castex pentru postul de radio Europe 1.

Peste 58.000 de persoane au decedat în Franţa din cauza îmbolnăvirii cu Covid-10 de la începutul pandemiei şi în medie cel puţin 10.000 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus sunt raportate în fiecare zi.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri