Funcționarii publici vor lucra de acasă, pentru a reduce traficul în cel mai poluat oraș al lumii

Data actualizării: Data publicării:
masini multe inghesuite și motocicliști în aglomerație pe strada în Jakarta
Politica se va aplica birourilor guvernamentale, dar nu și spitalelor, serviciilor de pompieri și salvare sau transport public. Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Profimedia Images

Unii dintre funcționarii publici din Jakarta, capitala Indoneziei, au început să lucreze de acasă luni, în temeiul măsurilor menite să reducă congestionarea traficului pentru a atenua poluarea îngrozitoare a aerului care a cuprins orașul, desemnat ca având cel mai poluat aer din lume, transmite CNN.

Calitatea aerului din Jakarta, un oraș cu 10,5 milioane de locuitori, s-a deteriorat până la niveluri periculoase în ultimele săptămâni, compania elvețiană de tehnologie IQAir clasându-l drept cel mai poluat oraș din lume pe 9 august.

Funcționarii publici lucrează de acasă pentru a lupta împotriva poluării în creștere

Widodo a cerut intervenția urgentă a guvernului, prezidând o reuniune de urgență a cabinetului cu miniștrii pe 14 august pentru a discuta despre agravarea poluării aerului și făcând apel la lucrătorii din capitală să reducă congestionarea traficului lucrând de acasă.

„Calitatea aerului în zona metropolitană Jakarta a fost foarte, foarte proastă”, a spus Widodo. „Sezonul uscat extins din ultimele trei luni a intensificat nivelurile de poluanți... Dacă se consideră necesar, vom pleda pentru un sistem hibrid de lucru, cu muncă la fața locului și de la distanță.”

Jumătate din angajații aflați în serviciul public va lucra de acasă începând de luni, potrivit unui ordin emis de guvernatorul interimar din Jakarta, Heru Budi Hartono, și va crește treptat la 75% din forța de muncă din septembrie până pe 21 octombrie.

Politica se va aplica birourilor guvernamentale, dar nu și spitalelor, serviciilor de pompieri și salvare sau transport public

„Aranjamentele de lucru de la domiciliu nu vor perturba serviciile publice”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului provincial Jakarta, Sigit Wijatmoko, pentru CNN Indonesia. „Lucrările vor continua.”

Școlile situate în apropierea locurilor cheie ale summitului ASEAN vor impune, de asemenea, învățământul la distanță pentru elevi, din septembrie, a adăugat Wijatmoko.

Oficialii indonezieni resimt presiunea înaintea celui de-al 43-lea Summit ASEAN, care va avea loc la Centrul de Convenții Jakarta la începutul lunii septembrie. ASEAN este un bloc regional care reunește 10 țări din Asia de Sud-Est, dintre care multe au suferit de mult timp niveluri ridicate de poluare în orașele lor mari.

Miniștrii din țara din Asia de Sud-Est au confirmat în această săptămână că președintele Widodo se luptă cu tusea de săptămâni bune și au sugerat că aceasta ar putea fi legată de agravarea poluării aerului din Jakarta.

Poluarea aerului a afectat de multă vreme zona metropolitană Jakarta, cu fabrici, centrale electrice pe cărbune și congestionarea traficului contribuind toate la smog, potrivit experților.

Adresându-se reporterilor după reuniunea de urgență a cabinetului de săptămâna trecută, ministrul Turismului Sandiaga Uno a declarat că guvernul urmărește „pași concreți” pentru a îmbunătăți calitatea aerului din Jakarta pe termen lung.

„Dacă ne uităm la succesul Beijingului, sunt foarte încrezător că, odată cu colaborarea guvernelor locale și a întreprinderilor, putem îmbunătăți și calitatea aerului în Jakarta”, a declarat anterior ministrul Turismului Sandiaga Uno, referindu-se la succesul guvernului chinez în îmbunătățirea calității aerului în capitala sa.

Experții au declarat anterior pentru CNN că plățile din sănătate care au legătură cu poluarea aerului din Indonezia nu pot fi subestimate.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri