Hotelierii din Spania, cu nervii la pământ: Vedeți un turist cu mănuși și mască la piscină, de la 14.00 la 14.10? Nu va veni niciunul

Data publicării:
Spania a ales altă strategie față de celelalte țări europene, iar numărul infectărilor a scăzut
Spania a ales altă strategie față de celelalte țări europene, iar numărul infectărilor a scăzut. Sursa foto: Profimedia Images

Turiştii străini îşi pot face rezervări pentru vacanţe în Spania începând din iulie. Carantina de două săptămâni impusă în prezent pentru călătorii din alte ţări va fi probabil suspendată până atunci, a anunţat luni ministrul turismului spaniol, Reyes Maroto. Hotelierii sunt însă pesimiști și critică decizia ca fiind luată foarte târziu.

Oamenii de afaceri spanioli din turism spun că prelungirea restricțiilor a fost „absurdă” și a făcut din Spania o țară mai puțin competitivă în raport cu alte țări, scrie malagahoy.es.

„Este o veste bună că începem să eliminăm restricțiile, cum ar fi carantina pentru străini”, a declarat Luis Callejón , președintele Asociației Oamenilor de Afaceri din Costa del Sol, care a apreciat însă că măsura a speriat turiștii străini.

„Conducătorii fiecărei țări, inclusiv a noastră, cer cetățenilor să facă turism în țările lor și să nu meargă la alții. Vrem să solicităm străinilor să vină în Spania și, totuși, le cerem spaniolilor să nu iasă afară ...” , a spus Callejón, care a afirmat că nu crede că în această vară se va ajunge la un grad de ocupare de 30% în hoteluri.

„Nu ne putem permite să luăm un client și să-l blocăm într-o bulă de sticlă. Nimeni nu pleacă în vacanță dacă nu se poate bucura de mâncare, piscină sau plaje, așa că pledăm pentru protocoale mai flexibile”, a subliniat președintele hotelierilor, el dând ca exemplu situația unui turist cu mască și mănuși pentru a putea face baie în piscină între orele 14:00 și 14:10. 

„Nu cred că vom aduce vreunul”, a conchis el.

„Un străin nu va sta închis timp de două luni acasă și încă 15 zile în Spania. E o prostie.”, a declarat Manuel Villafaina, președintele asociației administratorilor plajelor din Malaga.

Redactare Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri