Video&Foto Incendiile puternice în Sardinia nu pot fi ținute sub control. Italia cere ajutorul ţărilor vecine

Data publicării:
Incendii care devastează o parte a insulei Sardinia
Incendii care devastează o parte a insulei Sardinia. Foto: Profimedia Images

Italia a cerut ajutorul ţărilor europene vecine pentru a lupta împotriva incendiilor care devastează o parte a insulei Sardinia, unde sute de locuitori au fost obligaţi să-şi părăsească domiciliul. "Este o catastrofă fără precedent", a declarat, duminică, guvernatorul insulei, Christian Solinas, în timp ce vânturile calde complică eforturile pentru a se ţine focul sub control.

Aproximativ 1.200 de persoane au fost evacuate din casele lor, inclusiv rezidenţi ai unei instituţii medicale, potrivit Rai News. Turişti speriaţi se numără printre persoanele care au fugit de micul sat de pe coastă Porto Alabe, potrivit sursei.

Incendii care devastează o parte a insulei Sardinia. Foto: Profimedia Images
Incendii care devastează o parte a insulei Sardinia. Foto: Profimedia Images

Avioanele de intervenţie Canadair se alimentează cu apă în largul satului Porto Alabe, zburând apoi peste proprietăţile din apropierea ţărmului şi stropind vegetaţia în flăcări chiar în spatele caselor.

Ministrul italian de externe, Luigi Di Maio, a indicat pe Facebook că Protecţia civilă italiană a solicitat altor ţări europene să îi pună la dispoziţie avioane pentru a combate incendiul. Două au plecat deja din Franţa, a precizat el.

O vastă regiune din provincia Oristano (vestul insulei) a fost pusă "în genunchi din cauza incendiului devastator", a subliniat ministrul.

Aproximativ 20.000 de hectare de vegetaţie au căzut pradă flăcărilor, numeroase proprietăţi au fost distruse şi animale ucise, a indicat guvernatorul. Nivelul de pericol al incendiului rămâne "extrem", a subliniat Protecţia civilă.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Circa 7.500 de persoane angajate în operaţiunile de salvare, printre care membri ai poliţiei pădurilor şi Crucii Roşii, acordă ajutor persoanelor evacuate şi celor aflaţi în pericol, au indicat pompierii, notează Agerpres.

Este prea devreme pentru a evalua amploarea distrugerilor cauzate de incendii, a spus Christian Salinas care intenţionează să ceară ajutor guvernului pentru reîmpădurirea zonelor devastate.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri