Indonezia a confiscat un petrolier iranian care transporta ilegal petrol. Vasul, urmărit până în Malaezia după ce a încercat să scape

Data publicării:
arman
Foto: Twitter/@HumasBakamlaRI

Paza de Coastă a Indoneziei a anunțat, marți, că a confiscat un petrolier iranian suspectat că era implicat în transportul ilegal de petrol brut și s-a angajat să-și accentueze patrulele maritime pentru a preîntâmpina astfel de evenimente, relatează Reuters.

Vasul MT Arman 114 era încărcat cu 272,569 tone metrice de petrol brut, în valoare de 304 milioane de dolari, când a fost confiscat, săptămâna trecută, au transmis autoritățile de la Jakarta.

Autoritățile indoneziene suspectează că vasul transfera petrol în alt vas fără să aibă un permis.

Vasul a fost capturat după ce a fost observat în Marea Natuna de Nord, efectuând transferul de petrol către un alt vas, MT S Tinos, cu pavilion al statului Cameroon.

„Vasul își falsificase poziția și apărea ca și cum s-ar afla în Marea Roșie, dar în realitate era aici. A părut de la bun început că era vorba de o intenție malițioasă”, a spus Aan Kurnia, șeful agenției de securitate maritimă indoneziană.

Pe lângă capturarea vasului, autoritățile l-au reținut și pe căpitanul egiptean al vasului, 28 de membri ai echipajului și trei pasageri, familia unuia dintre marinari.

Cele două vase au încercat să fugă, dar cu ajutorul autorităților malaiziene au reușit să urmărească vasul Arman.

O flotă-„umbră” de petroliere care transportă petrol din Iran, Rusia și Venezuela, toate trei sancționate, transferă combustibilul în vase care aparțin unor state nesancționate pentru a evita detectarea și tragerea la răspundere.

Riscul de deversări și contaminare a oceanului sau a accidentelor crește, în condițiile în care sute de nave, multe fără asigurare au început să practice astfel de activități de comerț paralel.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri