Israel: Cel puţin cinci persoane împuşcate în mai multe atacuri lângă Tel Aviv. Atacatorul a deschis focul dintr-o maşină

Data publicării:
profimedia-0673850275
Forţe de ordine şi echipaje de salvare la locul unuia dintre atentate, în apropiere de Tel Aviv, Israel. Foto: Profimedia Images

Un atacator arab a împuşcat mortal cel puţin cinci persoane într-o serie de atacuri armate într-o suburbie a oraşului Tel Aviv din Israel, au anunţat serviciile de salvare locale, informează Reuters. Poliţia a precizat că l-a ucis pe atacator, fără a-i dezvălui identitatea.

„Din păcate, am constatat moartea a cinci persoane”, a declarat, pentru postul de televiziune Kan, Elie Bin, director al Magen David Adom, echivalentul israelian al Crucii Roşii.

În cursul serii, locuitori din Bnei Brak, localitate ultraortodoxă la periferia Tel-Aviv-ului, apoi cei din localitatea învecinată Ramat Gan au spus că un bărbat circula cu o maşină şi deschidea focul asupra trecătorilor, informează Agerpres.

Atacul nu a fost revendicat deocamdată. Potrivit unor media israeliene, serviciile de securitate israeliene sunt de părere că atacatorul este un palestinian din Cisiordania ocupată.

Este al treilea atac din Israel într-o săptămână. Duminică, doi polițiști israelieni au fost ucişi, iar cel puţin alte trei persoane au fost rănite după ce doi bărbați au deschis focul într-o zonă aglomerată din oraşul israelian Hadera. Atacul a fost revendicat de gruparea teroristă Stat Islamic.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri