Kim i-a scos pe nord-coreeni în ploaie ca să-l vadă pe Lavrov. Presa de la Moscova scrie despre "spectacolul de admirație fraternă"

Data actualizării: Data publicării:
nord coreenii il intampina pe lavrov
Kim i-a scos pe nord-coreeni în ploaie ca să-l vadă pe Lavrov. FOTO: Captură Digi24

Ministrul rus de Externe, care l-a însoțit pe Vladimir Putin la Beijing, s-a dus mai departe, în Coreea de Nord. Potrivit presei de stat de la Moscova, momentul a declanșat o frenezie printre localnici. 

Imagini publicate de Ria Novosti îl arată pe Lavrov cum trece prin fața a zeci de persoane, pe o vreme ploioasă. Presa de la Moscova susține că "localnicii s-au adunat spontan pentru acest spectacol neconstrâns de admirație fraternă".

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Relaţiile dintre Rusia şi Coreea de Nord au atins un nivel "calitativ nou şi strategic", a declarat joi la Phenian ministrul rus de externe Serghei Lavrov, potrivit media de stat ruse, citate de France Presse.

"După acest summit istoric (...) putem spune cu încredere că relaţiile (dintre Rusia şi Coreea de Nord) au atins un nivel calitativ nou şi strategic", i-a spus Lavrov ministrului nord-coreean al afacerilor externe Choe Son Hui, citat de agenţiile ruse.

Discuţiile lui Lavrov ar trebui să pună de asemenea bazele unei viitoare vizite a lui Putin în Coreea de Nord, a indicat anterior un purtător de cuvânt al Kremlinului.

Cu o zi înainte, Serghei Lavrov a salutat sprijinul Coreei de Nord pentru ofensiva militară a Rusiei în Ucraina. "Apreciem foarte mult sprijinul dumneavoastră de principiu şi fără ambiguitate pentru acţiunile Rusiei în cadrul operaţiunii militare speciale din Ucraina", a declarat ministrul citat de agenţia Ria Novosti.

Vizita de două zile vine la o lună după ce Kim Jong Un s-a întâlnit cu Vladimir Putin. Recent, serviciile americane de informații au anunțat intensificarea transporturilor de arme nord-coreene către Rusia.

Vineri, Statele Unite au spus că livrările erau deja în curs, cu peste 1.000 de containere cu echipamente militare şi muniţii livrate Rusiei din Coreea de Nord în ultimele săptămâni. În schimb, Phenianul încearcă să obţină echipament militar rusesc şi "tehnologii sofisticate", a declarat jurnaliştilor purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al SUA, John Kirby.

Moscova a denunţat în această săptămână aceste remarci, insistând că Washingtonul nu are nicio dovadă. 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri