Lavrov spune că britanicii și marocanul condamnați la moarte de rebelii pro-ruși „au comis crime” în Donețk

Data publicării:
Serghei Lavrov
Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov. Foto: Profimedia Images

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, susține că cetățenii străini condamnați la moarte în Donețk, doi britanici și un marocan, „au comis crime” pe teritoriul ocupat de cele două state fictive inventate de Rusia, relatează Reuters.

La acest moment, procesele pe care le menționați se desfășoară pe baza legislației Republicii Populare Donețk, pentru că infracțiunile în cauză au fost comise pe teritoriul DPR”, a spus ministrul de externe al lui Putin.

Britanicii Aiden Aslin, în vârstă de 28 de ani, și Shaun Pinner, de 48 de ani, și marocanul Saaudun Brahim au fost judecați și condamnați la moarte. Instanța nu este recunoscută la nivel internațional.

Cei trei sunt acuzați că ar fi mercenari, dar familiile celor doi britanici spun că aceștia făceau parte din armata Ucrainei.

Ambii britanici sunt membri ai forțelor armate ale Ucrainei, iar Marea Britanie a precizat clar că sunt prizonieri de război și, prin urmare, nu ar trebui să fie urmăriți penal pentru participarea la ostilități.

Teritoriul așa-zisei Republici Populare Donețk este recunoscut de lumea civilizată ca fiind parte a Ucrainei. Ea este recunoscută, împreună cu Republica Populară Luhansk, doar de Rusia și de celelalte cvasi-state inventate de Rusia pe teritoriile altor țări.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri