Lavrov, turneu în China și Coreea de Nord

Data publicării:
Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov
Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov. Foto: Profimedia Images

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, va merge miercuri în Coreea de Nord, după vizita pe care a făcut-o la Beijing, unde s-a întâlnit cu omologul său, Wang Yi.

„La 18 şi 19 octombrie, ministrul de externe rus Serghei Lavrov va efectua o vizită oficială în Republica Populară Democrată Coreeană”, la invitaţia omologului său nord-coreean, se arată într-un comunicat al Ministerului de externe rus, preluat de AFP, potrivit Agerpres.

Vizita lui Lavrov în Coreea de Nord vine la ceva mai mult de o lună de la deplasarea în Rusia a liderului nord-coreean Kim Jong Un pentru un summit excepţional cu preşedintele rus Vladimir Putin, la cosmodromul Vostocinîi (Extremul Oriental Rusiei).

Cei doi lideri au pledat atunci pentru întărirea legăturilor bilaterale, în timp ce Putin a declarat mai ales că vede „perspective” de cooperare militară cu Phenianul, în plin conflict armat între Kiev şi Moscova.

Potrivit Kremlinului, preşedintele rus a acceptat de asemenea o invitaţie din partea lui Kim de a vizita Coreea de Nord.

Lavrov, vizită la Beijing

Ministrul chinez de Externe Wang Yi l-a primit luni pe omologul său rus Serghei Lavrov, înaintea unei vizite în China a preşedintelui rus Vladimir Putin, cu ocazia celei de a treia ediţii a Forumului Noilor Drumuri ale Mătăsii.

China şi Rusia, două ţări vecine, împărtăşesc o voinţă comună de a contracara ceea ce prezintă drept o hegemonie americană.

Ele s-au apropiat foarte mult după invazia Ucrainei de către Rusia, pe care Beijingul refuză să o condamne.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri