Lituania ar trimite trupe în Ucraina doar pentru a-i ajuta pe soldații ucraineni să se antreneze: „Nu ne-am lupta cu rușii”

Data publicării:
soldati ucraineni pe front
Lituania este pregătită să își trimită soldații într-o misiune de instruire în Ucraina. FOTO: Profimedia Images

Lituania nu se opune în mod fundamental ideii de desfăşurare de trupe terestre occidentale în Ucraina, a declarat marţi ministrul Apărării, Arvydas Anusauskas, citat de agenţia DPA, citată de Agerpres.

Anusauskas a spus că trupe lituaniene ar putea fi trimise în această ţară pentru a ajuta la antrenarea soldaţilor ucraineni, de exemplu, dar nu s-ar implica niciodată în operaţiuni de luptă împotriva forţelor ruse acolo.

Un consilier al preşedintelui Gitanas Nauseda a comentat, de asemenea, asupra unei posibile misiuni de antrenament pentru soldaţi lituanieni în Ucraina: „Vorbim despre această posibilitate şi o facem destul de deschis. Există multe nuanţe despre ce s-ar putea întâmpla şi în ce condiţii”.

Cu toate acestea, sprijinirea Ucrainei cu arme şi muniţii rămâne prioritatea principală pentru moment, a mai spus el, potrivit agenţiei BNS.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a făcut furori luni când a spus că trimiterea de trupe occidentale în Ucraina nu este „exclusă”, declanşând o dezbatere între susţinătorii militari ai Kievului.

Cancelarul german, Olaf Scholz, a declarat marţi că „nu vor exista trupe terestre, nici soldaţi pe teritoriu ucrainean trimişi acolo de state europene sau state NATO”.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri