Lukașenko spune că a decis care sunt țintele unor lovituri nucleare în cazul în care Belarus este atacat

Data actualizării: Data publicării:
Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko.
Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko. Foto: Profimedia Images

Belarusul are stabilite țintele pentru lovituri nucleare în caz de agresiune occidentală, a declarat, joi, președintele Aleksandr Lukașenko, potrivit SkyNews.

Lukașenko a ținut să sublinieze că Minsk nu are intenția de a folosi vreodată armele, dar a adăugat: „Dacă comiteți o agresiune împotriva Belarusului, răspunsul va fi instantaneu”.

„Țintele au fost stabilite”, a adăugat el, potrivit presei de stat.

Lukaşenko, ca şi Rusia, a acuzat în mod repetat ţările occidentale că încearcă să-i distrugă ţara şi spune că desfăşurarea nucleară este necesară pentru a descuraja potenţialii agresori.

El a anunţat luna trecută că unele arme sunt în Belarus şi la un moment dat a sugerat că nu va ezita să le folosească dacă este necesar, adăugând totodată că ar trebui consultări cu Rusia, aminteşte Reuters.

Viceministrul de Externe al Rusiei, Serghei Riabkov, a spus vineri că desfăşurarea nu încalcă Tratatul de neproliferare nucleară din 1968, în timp ce Rusia păstrează controlul armelor. El a declarat agenţiei de presă ruse TASS că desfăşurarea a fost „forţată” asupra Rusiei.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri