Acord UE-Turcia pe criza imigranților. Ankara va primi un ajutor de 3 miliarde de euro

Data publicării:
mutare migranti GETTY

Liderii au luat o decizie importantă care va ajuta la securizarea graniţelor externe ale Uniunii. Salutăm încheierea unui acord între Uniunea Europeană şi Turcia, a unui plan de acţiune comun pentru a face faţă actualei crize a migraţiei”, a spus Donald Tusk, preşedintele Consiliului European.

Am discutat cu ce pot contribui statele membre, dar avem nevoie de proceduri concrete în acest sens. Opinia generală a fost aceea conform căreia cel mai bine ar fi ca refugiaţii să fie găzduiţi cât mai aproape de statele de origine decât să le finanţăm şederea în propriile noastre ţări. A fost o discuţie foarte productivă”, a completat Angela Merkel, cancelarul Germaniei.

Nu putem avea o soluţie dacă nu sunt respectate graniţele externe. Şi dacă nu ar fi vorba despre acest lucru, dacă mecanismul de redistribuire şi hotspot-urile nu vor fi implementate rapid, inevitabil, acest lucru va conduce la o criză şi la state care vor reintroduce controale la frontieră, iar acest lucru va însemna sfârşitul zonei Schengen”, a avertizat Francois Hollande, preşedintele Franţei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri