Boris Johnson i-a întrebat pe oamenii de știință dacă poate ucide Covid-ul din nas cu un uscător de păr

Data actualizării: Data publicării:
Coronavirus - Mon Jan 25, 2021
Fostul premier al Marii Britanii, Boris Johnson. Foto; Profimedia

Fostul premier britanic, Boris Johnson, i-a întrebat pe cei mai buni oameni de știință din Marea Britanie, Patrick Vallance și Chris Whitty, dacă un uscător de păr poate ucide coronavirusul, a afirmat miercuri fostul său consilier, Dominic Cummings, potrivit Politico

În cadrul „Anchetei publice privind Covid-19”, o procedură oficială, dar non-judiciară, în care sunt examinate practicile guvernamentale privind pandemia, Cummings, care a fost concediat de Johnson în 2020 și care și-a exprimat clar disprețul constant față de fostul său șef, a criticat atât gestionarea pandemiei COVID de către Johnson, cât și sistemele de guvernare din Marea Britanie.

În declarația sa ca martor de 115 pagini, Cummings susține că Johnson, la un moment dat, „a distribuit un videoclip cu un tip care își băga în nas un uscător de păr pornit, pentru a ucide COVID”. Videoclipul, pe care Johnson l-a trimis consilierilor și oficialilor de top prin WhatsApp, a fost între timp eliminat de pe YouTube.

Fostul consilier a declarat că Johnson i-a întrebat apoi pe consilierul științific principal al guvernului britanic, Patrick Vallance, și pe directorul medical Chris Whitty „ce părere au”. Cummings nu a detaliat modul în care au răspuns înalții oficiali.

Și fostul adjunct al secretarului de cabinet, Helen McNamara, a criticat, în declarația sa ca martor, ceea ce a numit „o absență de umanitate” în administrație în timp ce pandemia făcea ravagii și a spus că a existat o centralizare excesivă a puterii în mâinile biroului primului ministru.

Ea a spus că Downing Street, sub conducerea lui Johnson și Cummings, a marginalizat personalul feminin și a creat un mediu neprimitor pentru acestea.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri