China reacționează la anunțul lui Joe Biden privind originea coronavirusului: Statele Unite nu au niciun respect pentru știință

Data actualizării: Data publicării:
Doi pumni vopsiţi în culorile steagurilor SUA şi China sugerează războiul comercial şi confictul dintre SUA şi China
Tensiunile dintre SUA şi China s-au agravat în ultimii ani, pe fondul competiţiei comerciale şi tehnologice, drepturilor omului şi problemei Taiwanului. Foto: Getty Images

China a reacționat la anunțul SUA că investighează în continuare, la cererea președintelui Joe Biden, posibilitatea ca virusul SARS-CoV-2 să provină dintr-un laborator din Wuhan. Beijingul acuză Statele Unite, prin intermediul Ministerului de Externe, că "manipulează politic" și că "nu au niciun respect pentru știință", scrie BBC.

Președintele american Joe Biden cerut miercuri comunității serviciilor de informații să-și „dubleze” eforturile pentru a putea stabili o concluzie definitivă privind originea coronaviruslui, având în vedere că acum ambele ipoteze - virus dezvoltat pe cale naturală sau virus creat în laborator - sunt pe masă, fără a putea fi favorizată vreuna din ele. Liderul de la Casa Albă vrea să primească un raport în trei luni.

În replică, Ministerul de Externe din China a acuzat SUA de "manipulare politică și aruncarea vinei" și a respins orice legătură între COVID-19 și laboratorul de cercetare din Wuhan. 

Purtătorul de cuvânt al Ministerul de Externe de la Beijing, Zhao Lijian, a declarat că SUA demonstrează că "nu-i pasă de fapte sau adevăr și nu are niciun interes pentru un studiu serios, bazat pe date științifice, privind originea virusului".

"Scopul lor (al Statelor Unite - n.r.) este să folosească pandemia pentru a stigmatiza, pentru a manipula politic și pentru a arunca vina. Nu au niciun respect pentru știință, sunt iresponsabili cu viețile oamenilor și împiedică eforturile concertate în lupta cu virusul", a spus Zhao Lijian.

Purtătorul de cuvânt a mai adăugat că serviciile americane de informații au o "istorie întunecată" în răspândirea de dezinformări.

O reacție similară a avut și ambasada chineză de la Washington, care a spus, într-un comunicat de miercuri, că unele forțe politice au o fixație pe manipularea politică și pe aruncatul de vinovății”, ca răspuns la anunțul președintelui Joe Biden.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri