Cuba va trimite sute de medici în regiunea Calabria din Italia

Data actualizării: Data publicării:
Medic lângă un pacient.
Cuba va trimite sute de medici în regiunea Calabria din Italia. Foto: Profimedia

Cuba va trimite aproape 500 de medici în regiunea Calabria din sudul Italiei, ca parte a unui program mai larg prin care medici din insula comunistă sunt trimişi în ţări care au nevoie de personal medical, a informat presa oficială cubaneză, relatează sâmbătă Reuters.

Site-ul Cubadebate a anunţat că regiunea italiană Calabria se confruntă cu un deficit de medici din 2010, ca parte a unei crize sanitare la nivel naţional, şi nu a reuşit să rezolve această problemă pe altă cale.

„Toate regiunile fac tot posibilul să angajeze medici, însă nu găsesc niciunul”, a declarat preşedintele regiunii Calabria, Roberto Occhiuto, citat de Cubadebate. „Această problemă este mult mai gravă în Calabria”, a mai spus oficialul italian.

Roberto Occhiuto a confirmat contractul într-un videoclip postat pe reţelele de socializare.

Cuba va trimite 497 de medici de diferite specialităţi în regiune în următoarele luni, începând din septembrie, a informat Cubadebate.

Circa 40 de ţări de pe cinci continente, inclusiv Italia, au primit medici cubanezi în timpul pandemiei de COVID-19.

De la revoluţia din 1959, Cuba a trimis în numele solidarităţii „o armată de halate albe” către zone de dezastru şi în regiuni unde au izbucnit focare de boli. În ultimul deceniu, medicii cubanezi s-au aflat în regiuni afectate de holeră din Haiti şi de Ebola în Africa de Vest.

 

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri