Doi polițiști aflați în misiune, împușcați mortal de un bărbat de culoare la New York

Data publicării:
politisti impuscati 1

Atacul a avut loc în cartierul newyorkez Brooklyn. Cei doi poliţişti erau în misiune şi se aflau într-o maşină marcată cu însemnele poliţiei. Atacatorul i-a luat prin surprindere pe cei doi oameni ai legii şi i-a împuşcat în cap.

William Bratton, şeful Poliţiei din New York: Au fost pur şi simplu asasinaţi. Au fost o ţintă din cauza uniformei pe care o purtau şi din cauza responsabilităţii pe care o îmbrăţişaseră, de a-i proteja pe oamenii din acest oraş.

Atacatorul s-a ascuns într-o staţie de metrou din apropiere, unde s-a sinucis. La faţa locului a fost găsită şi arma crimei. Medicii i-au transportat pe cei trei la spital, dar nu au mai putut face nimic pentru a le salva viaţa.

Bill de Blasio, primarul oraşului New York: Ofiţerul Ramos şi ofiţerul Liu au murit în timp ce îşi făceau datoria de a proteja oraşul pe care îl iubeau.

Ucigaşul a fost identificat. Numele lui este Ismaaiyl Brinsley, un bărbat de culoare, în vârstă de 28 de ani, membru al unei bande numită Familia Gherilei Negre. Această grupare infracţională a amenintat că va ucide poliţişti din New York, ca răzbunare pentru decesele lui Eric Garner şi Michael Brown, doi bărbaţi de culoare care au murit în urma unor altercaţii cu forţele de ordine.

Bill de Blasio, primarul oraşului New York: Vom fi atenţi la orice informaţie despre alte persoane care ar putea fi implicate.

Autorităţile cercetează acum conturile de pe reţelele de socializare ale bărbatului care a comis asasinatul. Acesta s-ar fi lăudat cu câteva ore înainte că urmează să împuşte oameni ai legii.

Bill de Blasio, primarul oraşului New York: Atunci când un ofiţer de poliţie este omorât, este afectată fundaţia societăţii noastre.

Noi proteste în SUA. Mii de oameni au demonstrat împotriva rasismului şi a brutalităţii poliţiei

Zeci de mii de oameni au protestat în ultimele luni în Statele Unite, dar şi în lume, faţă de deciziile justiţiei americane de a nu începe urmărea penală în cazul poliţiştilor care au ucis doi bărbaţi de culoare, în Ferguson, respectiv New York. Oamenii au condamnat brutalitatea poliţiei şi au cerut egalitate în faţa legii, indiferent de culoarea pielii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri