Doi soți din India au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se poată călugări și de-acum vor trăi doar din mila altora

Data actualizării: Data publicării:
cuplu din india
Bhavesh Bhandari și soția lui, la depunerea jurământului, în luna februarie FOTO: NDTV

Un cuplu bogat din Gujarat, India, a decis să-și doneze întreaga avere de 24 de milioane de dolari către organizații de caritate și să devină călugări jainisti, iar de acum înainte vor trăi doar din mila altora.

Bhavesh Bhandari și soția lui au muncit toată viața și au avut afaceri în domeneniul construcțiilor, astfel adunând o vedere de invidiat. La fel ca majoritatea milionarilor, ei s-au bucurat de o viață de lux, cu case opulente, mașini scumpe și orice altceva și-au dorit.

Dar cei doi au decis de curând să renunțe la toate bunurile materiale pentru a deveni călugări asceți jainisti, inspirați fiind de cei doi copii ai lor – un fiu de 16 ani și o fiică de 19 ani – care au urmat aceeași cale în 2022, potrivit NDTV. Astfel, pe data de 22 aprilie, soții din Gujarat vor renunța oficial la toate posesiunile lor, vor rupe legăturile cu familiile lor și, desculți, vor porni în călătorie prin India, urmând să supraviețuiască doar cu pomană.

Soții Bhandari și-au depus deja jurămintele de renunțare la posesiuni și de devotament față de jainism. Au început să-și împartă averea încă din luna februarie, când au participat la o procesiune în timpul căreia au dăruit orice, de la bani la telefoane mobile și chiar aparate de aer condiționat.

După ce vor adopta oficial stilul de viață ascetic, Bhavesh și soția lui vor avea voie să dețină doar două halate albe, un bol pentru pomană și un „rajoharan” - mătură albă folosită de călugării jainisti pentru a curăța insectele dintr-o zonă înainte de a se așeza, un simbol emblematic al stilului de viață non-violent al jainismului.

Deși decizia celor doi soți poate să pară șocantă pentru majoritatea oamenilor, în India nu este un fapt ieșit din comun și mai mulți oameni - unii foarte bogați - au renunțat la toate posesiunile lor pentru a se călugări. În 2017, un cuplu din Madhya Pradesh a donat în jur de 10 milioane de dolari - moștenirea fiicei lor - pentru ca aceasta să se călugărească. Neobișnuit în acest caz este că fiica lor avea atunci doar 3 ani și, deci, decizia de a urma această cale nu i-a aparținut. Anul trecut, un comerciant de diamante multimilionar și soția lui au devenit asceți jainisti, la cinci ani după ce fiul lor adoptiv a făcut același lucru.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri