Donald Trump a semnat un decret care interzice metoda controversată de imobilizare a suspecților prin strangulare

Data actualizării: Data publicării:
Președintele SUA Donald Trump semnează
Foto: Getty Images

Preşedintele SUA, Donald Trump, a semnat un decret care interzice metoda controversată de imobilizare a suspecților de către polițiști, prin strangulare. În plus, prin acest decret, președintele SUA a ordonat o reformă limitată a forţelor de ordine în încercarea de a răspunde mişcării istorice de furie împotriva violenţelor poliţiei şi a rasismului cu care se confruntă SUA, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Acest decret include interzicerea tentativelor controversate de imobilizare prin strangulare, cu excepţia cazului în care „viaţa unui poliţist este în pericol”, a precizat preşedintele american după o întâlnire cu familiile victimelor violenţelor poliţiei sau rasiste.

O autopsie independentă, efectuată la cererea familiei, a constatat că George Floyd, bărbatul afro-american aflat în centrul amplelor proteste din Statele Unite, a murit din cauza „asfixierii, în urma menținerii unei presiuni constante”, a anunțat luni avocatul familiei, Ben Crump

Preşedintele „încurajează” mii de unităţi de poliţie din SUA să adopte „cele mai înalte standarde profesionale”, a adăugat Trump din grădinile Casei Albe.

Totuşi, aceste măsuri rămân sub cererile lansate de protestatari de la moartea lui George Floyd, care a fost asfixiat de un poliţist alb pe 25 mai, la Minneapolis.

Editor web: M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri